Aanbieding

Puppy moet huilen als hij zich realiseert waar zijn verzorgers hem naartoe brengen (video)

zwarte pup met cerebellaire hypoplasie dog-happy

Helaas, wanneer mensen dieren met een handicap zien, worden ze vaak niet gekozen voor adoptie.

© Stray Rescue of St. Louis / Facebook

Sommige dieren worden geboren met een afwijking, maar met een helpende hand kunnen ze nog steeds een goed leven leiden!

Door Sander Nelisse

Online sinds

Een paar weken geleden kwam er een nest verdwaalde puppy's binnen bij Stray Rescue St/ Louis die wat liefde, aandacht en zorg nodig hadden. 

Alle drie de pups lijden aan een neurologische aandoening die bekend staat als cerebellaire hypoplasie. Een aandoening waarbij het cerebellum kleiner is dan normaal of niet volledig ontwikkeld is. Deze aandoening is aanwezig bij de geboorte en veroorzaakt problemen met coördinatie en controle over bewegingen.

Een nadeel

Hoewel de puppy's moeite hebben om normaal te lopen, hebben ze geen pijn of verder ongemak. Helaas, wanneer mensen dieren met een handicap zien, worden ze vaak niet gekozen voor adoptie. Het brengt immers meer werk met zich mee dan bij een gezonde viervoeter. 

Hierdoor maakten de medewerkers van Stray Rescue St. Louis zich zorgen over hun nieuwste bewoners. Zouden ze ooit iemand vinden die van ze kan houden?

Ze brachten de pups naar een "puppy-derby", dat is een evenement waar geadopteerde pups in een ruimte rondlopen zodat potentiële adoptanten hen kunnen ontmoeten. En toen gebeurde daar iets magisch. 

Tranen van geluk

Een man werd halsoverkop verliefd op Bevo, een van de gehandicapte pups. Terwijl Bevo onhandig rondliep, volgde de man hem op de voet en begon de pup te aaien. De man in kwestie had altijd honden gehad met speciale behoeftes, dus het feit dat Bevo een beetje anders was deerde de man niet. 

Sindsdien is Bevo verhuisd naar Atlanta, om daar bij zijn nieuwe familie te zijn. Het gerucht gaat dat hij zo blij was met zijn nieuwe verzorger dat de hond begon te huilen van vreugde. Het bewijs dat elke hond gelukkig kan zijn, zo lang ze maar een kans krijgen. 

Wil jij ook een dier een tweede kans geven: bekijk de dieren ter adoptie 
Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen