Aanbieding

Zeer zeldzame Aziatische goudkat gespot (foto)

Aziatische gouden kat
cat-wow

De Aziatische gouden kat wordt ook wel de Temminck genoemd

© Tanes Ngamsom / Shutterstock

Een verrassende ontdekking bij toeval: de camera's van een wetenschappelijk project laten ons een zeer zeldzame Aziatische gouden kat zien. 

Door Sander Nelisse

Online sinds

Een wetenschappelijk project dat de biodiversiteit wil onderzoeken, heeft een aantal infraroodcamera's opgezet in Nagqu in de zuidwestelijke autonome regio van Tibet. 

Tot ieders verbazing werden beelden gemaakt van de zeer zeldzame Aziatische gouden kat, ook wel bekend als Temminck. 

De afbeeldingen van de Aziatische gouden kat

Het Nagqu Forest and Pasture Bureau en het Shan Shu Conservation Centre zijn een project gestart om de lokale biodiversiteit te onderzoeken. 

Dit initiatief omvat de plaatsing van een reeks infraroodcamera's die bewegingen registreren i het bos van de stad Nagqu, 4300 meter boven de zeespiegel. 

Voor het eerst hebben deze camera's het beeld vastgelegd van dit zeer zeldzame exemplaar van de Aziatische gouden kat.

Temminck: een kennismaking

De Temminck, zoals de Aziatische goudkat ook wordt genoemd, is een zeldzame soort die geclassificeerd is een beschermde diersoort van het hoogste niveau. 

Dit zijn soorten die door de Internationale Unie voor het behoud van natuur (IUCN) worden geclassificeerd als "met uitsterven bedreigd'. Ze zijn dus zo goed als onvindbaar. 

De adjunct-directeur van het stadsbestuur voor bosbouw en weiden was zeer positief over deze waarneming. 

Het verschijnen van zeldzame soorten zoals Temminck zou volgens hem een gevolg zijn van het gunstige milieu dat de stad heeft ontwikkeld voor de natuur. 

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen