Aanbieding

vrouw kan niet ademhalen

De vrouw plaatste een camera om te zien wat er 's nachts gebeurde

© Telegraph

Vrouw heeft in bed moeite met ademhalen: ze schrikt als ze de echte reden achter haar slapeloosheid ontdekt

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Toen ze de reden achter haar slapeloze nachten ontdekte, was ze sprakeloos.

Een kattenverzorgster wilde weten wat haar huisdier 's nachts uitspookte terwijl ze sliep. De meeste katten zijn dol op de nacht, en zelfs zoveel dat wetenschappelijk is bewezen dat katten vaak spelen in de nacht. 

Katten passen hun slaappatroon meestal aan aan dat van hun verzorgers, maar vergeet dus niet dat de nacht de favoriete periode is van een kat waarbij ze graag kattenkwaad uithalen. Dit is dus aangetoond naar aanleiding van wetenschappelijk onderzoek.

Moeite met ademhalen

Facebook-gebruiker Lomphonten uploadde camerabeelden van het gedrag van haar kat in de Thaise groep Cat Lovers Club. Zoals de snapshots, die viraal zijn gegaan, laten zien, was de kat de oorzaak dat de vrouw niet goed kon ademhalen. De kat ging namelijk op het gezicht van de vrouw liggen. 

Maar dat was niet het enige wat de aanacht trok. Op de foto's is ook te zien hoe de kat naast haar gaat zitten, haar aanstaart, en vervolgens aanraakt. 

 

Zoals je kunt zien was ze met haar camera in staat om de perfecte plaatjes te kieken. 

Deze Facebook-gebruiker is niet de enige die haar kat filmpt. Onderzoekers van de Universiteit van Georgia bevestigden kleine camera's aan 55 katten in de omgeving van Atlanta en bestuurden vervolgens meer dan 37 uur aan beeldmateriaal om trends te identificeren. 

Huiskatten zijn afstammelingen van de Afrikaanse wilde kat, wat een echt nachtdier is. Door het samenleven met mensen hebben katten hun rimte aangepast waardoor ze overdag vaker wakker zijn. Desalniettemin worden katten nog steeds vaak 's nachts meerdere keren wakker.  

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen