Aanbieding

Grote verwarring bij dierenasiel: hond per ongeluk vastgebonden en achtergelaten

Een achtergelaten hond dog-angry

Wat is de werkelijke reden achter het achterlaten van deze hond?

© Facebook / Tierheim Karlsruhe

Waarom is deze hond achtergelaten bij het dierenasiel in Karlsruhe? Het incident roept veel vragen op, en de opvang heeft de antwoorden. 

Door Sander Nelisse

Online sinds , Bijgewerkt op

Op Facebook wordt met veel afgrijzen gereageerd op het incident waarbij een gebruiker het hele voorval "triest" noemt. Het verhaal begint bij de dierenopvang in Karlsruhe op 11 april. 

Rond 09:30 wordt een hond vastgebonden aan de deur van het asiel. Samen met een zak voer en wat speelgoed werd de hond achtergelaten. Met behulp van alle informatie die ze kunnen verzamelen proberen ze de verzorger van de hond te achterhalen en meer informatie over de hond in te winnen. 

De verzorger krijgt de hond terug

Niet veel later volgt een verrassende update: de verzorgers van de hond stonden geregistreerd, waardoor het dierenasiel hun kon contacten om de hond terug te geven. 

De verklaring van dierenasiel is als volgt:

"Er was een uitzonderlijke situatie in het gezin, waardoor de hond ten onrechte bij het dierenasiel was afgegeven."

Dierenrechtenactivisten doen hun best

Iedereen vraagt zich af wat deze verklaring nu eigenlijk inhoudt. Vanwege de wet op de privacy kan het dierenasiel geen precieze informatie verstrekken. Op Facebook schrijft de organisatie: "De zaak is heel precies onderzocht." Een buitenstaander had de situatie verkeerd ingeschat. Met betrekking tot het teruggeven van de hond schrijven ze het volgende: 

"Voor ons komt de gezondheid van het dier altijd op de eerste plaats. De hond werd niet verwaarloosd of slecht behandeld."

Je kunt er absoluut op vertrouwen dat wij geen bedreiging zagen voor het dierenwelzijn van deze hond, anders was hij zeker bij ons gebleven. 

 

UPDATE: Die Besitzer haben sich gemeldet. Zusammen mit dem Veterinäramt haben wir die Aussagen geprüft. Es gab eine...

Posted by Tierschutzverein Karlsruhe und Umgebung e.V. - Tierheim Karlsruhe on Monday, April 11, 2022
Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen