Aanbieding

Kijk naar deze zwarte Pit Bull als hij baby benadert voor TV
© Contentbible / Youtube

Moeder laat haar baby en pitbull alleen achter: ongelofelijk wat de hond vervolgens doet!

Door Maya van Tol Redacteur

Online sinds Bijgewerkt op

Pitbulls worden vaak bestempeld als agressieve honden, maar dit moment tussen een baby en een pitbull bewijst hoe loyaal, vriendelijk en gezinsgericht ze zijn.

In de media hoor je veel negatieve verhalen over pitbulls, en dat vormt de manier hoe we over het ras denken. Vraag jezelf eens af: hoe veilig denk jij dat het is om een pitbull alleen te laten bij een baby?

Een pitbull en een baby; hoe loopt dat af?

Voordat je de video bekijkt, weet dat de moeder in de ruimte aanwezig was en vertrouwen en controle had over de situatie. Ze heeft de video zelf opgenomen. 

Je zit op het puntje van de stoel als je Max ziet, een hongerige pitbull die een jonge baby nadert die in zijn ligstoel voor de tv zit. Terwijl het kind het smakelijke koekje in de ronte zwaait, begint de zwarte hond te kwijlen en rond de stoel te snuffelen. De hond komt dichterbij, vlak naast het gezicht van de baby. Vol spanning houden kijkers hun adem is... Wat is deze grote hond van plan met dat kleine kindje? 

Max heeft geduld

De pitbull kijkt geduldig toe terwijl de baby het koekje voor zijn ogen beweegt. Als de baby eindelijk zijn linkerarm met het koekje uitsteekt, vat de zwarte hond dit op als een teken dat de snack voor hem is en hij komt langzaam en gestaag dichterbij om een eerste lik van het koekje te nemen.

Terwijl de baby de snack blijft vasthouden, haalt de Max hem voorzichtig uit de hand van de baby en loopt dan langzaam weg naar het kleed, waar hij gaat liggen en op de traktatie begint te kauwen.

Negatief beeld van het hondenras

Natuurlijk mag iedereen zijn eigen mening hebben, maar helaas hebben velen een erg negatief en onjuist idee over de pitbull. Pitbulls kunnen lieve en liefdevolle huisdieren zijn, maar het zijn ook zeer intelligente, moedige en sterke honden. Dit ras wordt vaak verkeerd begrepen en krijgt daardoor een slechte reputatie.

Voordat je een pitbull beoordeelt op zijn ras of uiterlijk, moet je wel meer te weten over zijn persoonlijkheid en temperament. Veel van de negatieve opvattingen zijn namelijk het gevolg van incompetente training door de eigenaar.

Je beoordeelt een boek niet op zijn kaft, en een hond ook niet op zijn ras of uiterlijk. Kijk maar hoe voorzichting Max is met deze baby!

Wij willen de Wamiz-lezers er op attenderen altijd voorzichtig te zijn wanneer (kleine) kinderen en huisdieren bij elkaar zijn. Zelfs het liefste huisdier kan onverwachts reageren omdat deze zich ongemakkelijk voelt door bijvoorbeeld plotselinge of ruwe bewegingen van het kind. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Houd daarom altijd toezicht tijdens de interactie tussen beiden.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen