Aanbieding

Beagle pup

De foto blijkt over heel internet gebruikt te worden voor het aanbieden van puppies

© Duprik Kelly / Facebook

Misleidende gratis Beagle pup advertentie lokt dierenliefhebbers in val

Door Nelleke Pieters Country Manager

Online sinds Bijgewerkt op

Puppies zijn populairder dan ooit en worden dan ook niet meer zomaar gratis weggegeven. Toch duikt er in meerdere lokale groepen deze week een advertentie op voor een gratis Beagle pup.

In verschillende lokale groepen wordt deze week een berichtje geplaatst door ene Duprik Kelly. Boven een foto van een schattige Beagle pup staat de uitleg dat er gezocht wordt naar een nieuw thuis voor puppy Lilly van 5 maanden oud. Ze wordt gratis aangeboden en is kerngezond, kan goed overweg met kinderen en kan zo’n 3-5 uur alleen thuis zijn. 

'Inclusief kattenbak'

Een vreemd bericht vinden velen. Ten eerste omdat men niet zomaar gratis een hondje van 5 maanden weggeeft maar ook door een aantal vreemde stukjes in de advertentie. Zo staat er: “Geweldig met kinderen die goed thuis zijn opgeleid” en wordt de pup aangeboden inclusief kattenbakvulling. 

Te mooi om waar te zijn

Maar wat kan nou de bedoeling zijn achter het plaatsen van een oproep voor een gratis pup? Facebookgebruiker Red Diamondd ging met de plaatser van de advertentie in gesprek. “Waarom zou je GRATIS een puppy weg doen? En waar heeft een puppy een kattenbak voor nodig?” Red Diamondd had al uitgevonden dat de foto die gebruikt werd van een verkoopsite afkwam en dus niet de puppy in kwestie was en nam ook dit mee in de lijst met vragen. Een standaard antwoord waarin de puppy opnieuw werd aangeprezen was het gevolg. 

Oplichterij

Als Red Diamondd vraagt waar de puppy op te halen valt komt er een lang verhaal over een verhuizing naar Oostenrijk maar dat ze voor Lilly een plekje in Nederland zoeken. Alles wijst in de richting van een conclusie die een andere Facebookgebruiker Hennie al in de comments poste: “Dit zijn de bekende nep advertenties die altijd op marktplaats staan. Als je reageert moet je alleen de vliegreis even betalen....ben je gelijk je geld kwijt”. 

Een goed staaltje speurwerk van de Nederlandse Facebook gebruikers die graag hun medemens willen waarschuwen voor dit soort wanpraktijken. Pas op voor deze nep advertentie! 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen