Aanbieding

Prikband en hond met prikband

Prikbanden zijn pijnlijk voor honden en verboden in Nederland

© Meldpunt 144 / Facebook - Vyaseleva Elena / Shutterstock

Man betrapt op uitlaten hond met pijnlijke prikband

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds Bijgewerkt op

Tijdens een controle in Helmond stuitte de dierenpolitie op een pijnlijk tafereel. De dader werd op heterdaad betrapt.

Pijnlijke prikband? Baasjes betrapt

Omroep Brabant meldt dat bij een controle door de dierenpolitie in Helmond afgelopen maandag tot drie keer toe een bij wet verboden pijnlijke vondst gedaan werd. Het gaat hier om verzorgers die hun hond aan het uitlaten waren terwijl de honden een prikband droegen. 

Een prikband is een halsband voor honden met scherpe pinnen die in de nek van de hond steken wanneer het dier aan de riem trekt. De prikbanden zijn in Nederland verboden!

"Daar stonden ze zelf ook even van te kijken"

De dierenpolitie voerde een surveillance uit samen met een handhaver van Samen Sterk in Brabant. Tijdens hun ronde kwamen ze tot drie keer toe iemand tegen waarbij de hond een prikband droeg. Bij het derde geval was de prikband bedekt met een hoes, maar ook die werd dus ontdekt. 

Een woordvoerder van de poltie laat weten dat het vinden van drie prikbanden een flinke vangst is. "Daar stonden ze zelf ook even van te kijken."

Hoe moet ik anders de hond uitlaten?

Wel is er iets bijzonders aan de hand met de prikband. In Nederland is deze sinds 2018 bij wet verboden te gebruiken. Echter, mogen de prikbanden wel verkocht worden, iets wat volgens de poltie te maken heeft met Europese wetgeving. 

Bij de verkoop wordt vaak niet verteld dat ze in Nederland verbonden zijn. Daarbij komt dat er tal van diervriendelijke alternatieven zijn. 

Op de vraag waarom men een prikband gebruikt hoort de politie vaak "hoe moet ik anders de hond uitlaten"?

Desalniettemin zal er een dossier worden opgemaakt tegen alle drie de personen. Het OM buigt zich vervolgens over een straf. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen