Aanbieding

De Berner Sennenhond puppy die bijna is gestorven

De Berner Sennenhond puppy is bijna gestorven door een hondenspeeltje

© Cabinet Vétérinaire des Sources / Facebook

Puppy bijna gestorven door een zeer populair speeltje: dierenkliniek doet belangrijke oproep

Door Kaami Kanje

Online sinds

Terwijl hij gewoon plezier wilde hebben, heeft deze Berner Sennenhond puppy zijn leven in gevaar gebracht.

Erg schrikken voor de verzorgers van deze jonge Berner Sennen. Om hun hond blij te maken, hadden ze hem een speeltje gekocht dat urenlang plezier beloofde, en de puppy genoot dan ook van dit vermakelijke object.

Na een tijdje met het betreffende speeltje, veranderde het spel in een drama. Spoedachtig naar de dierenarts gebracht, kon hij gelukkig worden gered, maar de dierenkliniek die hem hielp, wilde een belangrijke oproep doen voor alle hondenverzorgers.

Transformeer je huisdier in een kunstwerk!
Ja, ik wil het proberen!

Een schadelijk touwspeeltje

Al heeft dit speeltje geen goede reputatie bij ervaren hondenliefhebbers, het is nog steeds erg populair in dierenwinkels en het lijkt mooie momenten van vermaak te beloven. Touwspeeltjes zijn doorgaans kleurrijk, verkrijgbaar in verschillende maten en trekken onmiskenbaar de aandacht van zowel honden als hun hondenverzorgers.

Toch is de duurzaamheid van deze speeltjes twijfelachtig, en veel honden slagen erin om de draden van het touw geleidelijk door te knagen. Wanneer ze overenthousiast zijn, kunnen ze zelfs zó ver gaan dat ze deze textielvezels inslikken, wat een groot gevaar vormt voor het spijsverteringsstelsel van onze viervoeters. Deze arme Berner Sennen heeft hier helaas de prijs voor betaald.

Tijdens een chirurgische ingreep van 3 uur onderging de puppy een gastronomie (opening van de maag) en vier enterotomies (opening van de darmen) om hem te bevrijden van de ingeslikte stukjes touw. Hoewel hij het risico liep op buikvliesontsteking, heeft hij de operatie gelukkig goed doorstaan en kon hij binnen 24 uur weer eten.

Na het redden van de puppy wilde de dierenartspraktijk, benadrukken dat deze speeltjes alleen onder toezicht moeten worden gebruikt en dat het aan te raden is om een alternatief te vinden als het dier zich bijzonder vermaakt met het vernietigen van het object.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen