Aanbieding

De röntgenfoto's van de door een barbecue verwonde hond

In enkele seconden van onoplettendheid heeft deze hond zichzelf op de barbecue geworpen.

© Clinique Vétérinaire Champ du Roi / Facebook

Dierenarts wijst op gevaren van BBQ na behandelen van hond die met spoed werd binnengebracht

Door Kaami Kanje

Online sinds

Door haar eetlust heeft een teef zichzelf in gevaar gebracht tijdens een barbecue.

Deze zomer speelt de zon verstoppertje, en velen van ons zijn moe van het wisselvallige weer. Dus als de zon zich even laat zien, moet je de kans grijpen en een barbecue organiseren, want die kansen zijn nogal zeldzaam!

Hoewel deze gezellige momenten altijd een groot succes zijn bij de mensen, zijn ze ook interessant voor onze viervoeters. Onze huisdieren genieten vaak van deze momenten, maar soms iets te veel, waardoor ze zichzelf in gevaar kunnen brengen.

 

Dat overkwam Holly, een jonge beagle die tijdens een barbecue midden juli 2024 haar eetlust niet kon bedwingen. Hierdoor moest ze naar de dierenarts vanwege haar gebrek aan zelfbeheersing.

Gevaar met botten en spiesjes

Enkele seconden van onoplettendheid waren genoeg voor Holly, een jonge Beagle, om in een gevaarlijke situatie te belanden tijdens een barbecue. De hond kreeg toegang tot de gemakkelijk bereikbare barbecue en at een grote hoeveelheid op. Hoewel Holly op het moment zelf waarschijnlijk genoten heeft, besefte ze niet dat ze zichzelf in gevaar bracht. Het doorslikken van botten en spiesjes bracht het risico van een darmperforatie en een blokkade met zich mee.

Holly werd snel naar de dierenarts gebracht, waar ze meerdere buikfoto's onderging. Deze bevestigden de bezorgdheid van zowel de eigenaren als het veterinaire team: op de beelden was een grote hoeveelheid botten te zien, wat een ernstige bedreiging vormde voor zowel het spijsverteringsstelsel als de levensduur van de hond.

 

De dierenkliniek, gelegen in Etterbeek aan de rand van Brussel, deelde op Facebook het verhaal van Holly en maakte van de gelegenheid gebruik om huisdierbezitters te waarschuwen. Tijdens het barbecue-seizoen moet extra waakzaamheid worden betracht om soortgelijke ongelukken te voorkomen.

Gelukkig heeft Holly, dankzij de toediening van verschillende vezelrijke voedingsmiddelen (asperges, bonen, courgettes...) en veel geluk, de resten van haar diefstal kunnen kwijtraken zonder enige schade aan haar spijsverteringssysteem op te lopen. Maar zoals de dierenkliniek benadrukt, moeten de meeste honden in zo'n ernstige situatie een zware operatie ondergaan.

Dus, als je geniet van een familiebijeenkomst of vriendenbijeenkomst rond een barbecue, houd dan een oogje in het zeil voor je viervoetige vriend!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen