Aanbieding

Kyrelle, een 17-jarige kat die buiten is gezet

Kyrelle, een 17-jarige kat die buiten is gezet

© Mon jour de chance / Facebook

De nieuwe partner van man heeft een hond: hij aarzelt geen seconde en zet zijn 17 jaar oude kat op straat

Door Kaami Kanje

Online sinds

Deze arme poes heeft de ergste vorm van verraad ondergaan: na 17 jaar lang samen te hebben geleefd met haar baasje, heeft hij ervoor gekozen haar buiten te zetten zodat zijn nieuwe partner en haar hond bij hen konden komen wonen.

Kyrelle was niet meer dan een schim van zichzelf. En dat was niet verwonderlijk, want deze arme poes had de ergste vorm van verraad ondergaan, net nu ze op haar 17e al niet veel jaren meer te leven had.

Deze oude dame was goed gewend aan haar routines en het leven met haar verzorger, maar hij besloot haar buiten te zetten om plaats te maken voor zijn nieuwe partner, die een hond had.

Eenmaal buiten voelde arme Kyrelle zich compleet verloren. Ze was bang, miauwde van wanhoop op straat, hopend dat iemand haar zou komen redden. Misschien konden ze haar helpen om haar geliefde verzorger en haar huis terug te vinden? Arme Kyrelle, die gelukkig niet besefte dat haar verzorger haar het ergste had aangedaan.

 

Gered door de organisatie "Mon jour de chance", kwam Kyrelle in een erbarmelijke staat terecht. Ze was erg mager, met ingegroeide klauwen die haar voetzolen doorboorden, ze leed verschrikkelijk. Ze had ook een pijnlijke oorontsteking en de dierenarts merkte op dat ze waarschijnlijk doof was door haar hoge leeftijd. Het idee dat ze buiten was in deze toestand doet je maag meteen omdraaien.

Na verder onderzoek bleek Kyrelle ook artritis te hebben en kreeg ze injecties om de pijn te verminderen. Haar nieren waren ook wat zwak, maar dit was passend bij haar hoge leeftijd en er was geen ernstige aandoening die intensieve behandeling vereiste. Ze zou dus bij een gezin kunnen worden geplaatst als iemand een mooie daad wilde stellen en een liefdevol rustplaatsje wilde bieden aan deze gebroken poes.

 

Verhaal met een goede afloop

Dankzij haar gouden karakter wist de kleine poes uiteindelijk adoptanten te veroveren die besloten haar de mooiste oude dag te geven. Makkelijk in de omgang, deze schattige oude dame vroeg alleen maar om rust en genegenheid, en ze heeft waarschijnlijk vele dutjes gedaan op de schoot van haar nieuwe baasjes sinds dit goede nieuws.

Ondanks haar hoge leeftijd kreeg de kleine poes een tweede kans in het leven. Bravo aan dit gezin dat gehoor gaf aan deze oproep om hulp en waarschijnlijk veel dankbaarheid ontvangt van Kyrelle!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen