Aanbieding

Twee ogen in het donker

Ze hoort vreemde geluiden in het donkere washok: twee glimmende ogen staren haar aan (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Een beetje stressvolle situatie voor iedereen, maar het loopt goed af.

Wat leek op een normale donderdagavond veranderde onlangs in een reddingsmissie voor wilde dieren toen Eve, een inwoner van Howick, Zuid-Afrika, merkte dat er een schaduw haar huis in schoot door een open deur.

Deels verrast, deels bezorgd, besloot Eve om dit wezen te volgen en stond ze oog in oog met een paar glinsterende ogen in het donker...

Een scène die zo uit een horrorfilm zou kunnen komen.

Een kat?

Duidelijk doodsbang begon het dier te spugen en deed alles om uit het zicht van Eve te blijven, die vermoedde dat het waarschijnlijk om een wilde kat ging. Ze besloot contact op te nemen met de organisatie "FreeMe Wildlife" om het verhaal achter deze ontmoeting te achterhalen.

Eenmaal ter plaatse bevestigden experts dat het om een jonge Serval ging. Serval katten komen zelden huizen binnen, maar deze was waarschijnlijk alleen en zocht hulp.

Na een korte achtervolging door de wasruimte slaagden de reddingswerkers er uiteindelijk in om het katje veilig te stellen en terug te brengen naar hun faciliteiten, waar ze het konden onderzoeken en ervoor zorgen dat het goed met hem ging.

 

 

Nieuwe mogelijkheden

Veilig bij het FreeMe Wildlife Center, werd de Savannah gevoed, gewogen en onderzocht. De dierenartsen waren bedroefd om te zien dat het kleine katje erg mager was. Gelukkig staat iedereen nu klaar om voor dit pluizige bolletje te zorgen en haar de beste kansen in het leven te bieden, een nieuwe start te geven.

Ze heeft dus niets meer te vrezen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen