Aanbieding

Een jonge Europese wilde kat

"Dit is allesbehalve een verdwaalde of afgestoten kitten"

© Tatzenhilfe-Kassel e.V. / Facebook

Een man vindt een ongewoon katje in zijn tuin. Experts zijn geschokt

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

De kitten is net zo groot als een mensenhand, maar wanneer de huiseigenaar de kitten probeert te vangen realiseert hij zich dat dit niet je alledaagse kitten is. 

Het belletje uit Hessen, Duitsland klinkt in eerste instantie als de klus voor de dierenrechtenactivisten van Tatzenhilfe Kassel. De man meldt dat hij een rondlopende kitten zag en heeft gevangen. De kitten "reageerde echter ongewoon fel toen deze werd gevangen", zei dierenrechtenactiviste Vanessa Mara Pauluzzi. Daarom heeft ze geen idee hoe de huiseigenaar het dier zelfs maar in de transportbox heeft gekregen. 

In Kassel werd de voorzitter van Paw Help, Daniela Klimsa, een blik op het gevonden dier, dat nauwelijks de grootte heeft van een mensenhand, maar uiterst fel en defensief is, weet direct: dit is allesbehalve een verdwaalde of afgestoten kitten. 

Jonge wilde kat gevonden in Hessen

"De kleine kat had een afwijkende gezichtsvorm en andere oren dan een normale huiskat, een bossige staart, en het gedrag was ook erg atypisch voor een kat", legt Klimsa uit. Het blijkt een beschermde wilde kat van ongeveer negen weken oud te zijn. En strikt genomen had deze kitten helemaal niet gevangen mogen worden. 

De kitten gewoon weer vrijlaten is geen optie, omdat wilde katten, die eigenlijk heel schuw zijn en zich verstoppen in het bos, een territoria hebben met een straal van zo'n 80 kilometer. Het vinden van de moeder van de kitten is bijna onmogelijk. Ondertussen heeft de wilde kat onderdak gevonden in een natuurreservaat in Thüringen, waar de kleine in het buitenverblijf leeft en voor het eerst wordt verzorgd. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen