Aanbieding

Gita

Gita

© Stevens County Sheriff's Office / Facebook

Dappere hond redt haar bejaarde baasje door politieagent naar haar huis te leiden

Door Kaami Kanje

Online sinds

Een heldhaftige hond redde het leven van haar 84-jarige baasje in Washington, nadat hij urenlang gewond op de grond lag. Dankzij haar alertheid kwam er tijdig hulp.

In Stevens County, Washington, vond op 25 september een opmerkelijke reddingsactie plaats. 

Gita, een 13-jarige hond, wist haar 84-jarige baasje te redden nadat hij urenlang gewond op de grond had gelegen. De man was gevallen en kon niet meer opstaan. 

Transformeer je huisdier in een kunstwerk!
Ja, ik wil het proberen!

Trouwe hond

Gita, die trouw bij hem was gebleven, ging op zoek naar hulp en trok de aandacht van Deputy Wright, een politieagent die aan het patrouilleren was.

Gita, 13 jaar, was midden op de weg gaan zitten toen een hulpsheriff uit Stevens County haar voor het eerst tegenkwam. De hulpsheriff probeerde de hond in zijn patrouillewagen te krijgen zodat hij haar eigenaar kon zoeken, maar ze wilde er niet in. 

De hulpsheriff liet de hond vervolgens waar ze was en controleerde huizen binnen een mijl van het gebied, maar hij kon haar eigenaar niet vinden, aldus het kantoor van de sheriff. Het kantoor van de sheriff zei dat de hulpsheriff vreesde dat er iets mis was, dus ging hij terug naar de hond - en vond haar liggend op de middenlijn van de weg.

Gita ging er op dat moment vandoor via een licht bereden, ongemarkeerd pad in de buurt toen de hulpsheriff haar van de rijbaan probeerde te halen om te voorkomen dat ze door een auto zou worden aangereden. De hulpsheriff volgde Gita, die hem uiteindelijk naar een kleine zomerhut leidde.

De hulpsheriff hoorde al snel de stem van een oudere man om hulp roepen terwijl hij op de grond op korte afstand van de hut lag. De man had medische aandoeningen waardoor hij bepaalde medicijnen niet kon innemen nadat hij enkele uren eerder was gevallen en zijn been had bezeerd.

Een trouwe vriend met een hart van goud

De politie prees Gita als een ‘redder en trouwe vriendin’ en benadrukte haar heldhaftige acties die het leven van haar baasje hebben gered.

Het verhaal van Gita ging al snel viraal, en velen roemden de moed en loyaliteit van de dappere hond.

Het publiek is gefascineerd door verhalen over honden die hun baasjes levensreddende hulp bieden.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen