Mastiff

Andere namen : Engelse Mastiff, Old English Mastiff

Foto: volwassen hond ras Mastiff
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Mastiff heeft een levensverwachting van 10 tot 11 jaar.

Karakter

Grootte

Groot

Volwassen afmetingen

Teef 66 tot 75 cm
Reu 76 tot 85 cm

Volwassen gewicht

Teef 65 tot 80 kg
Reu 85 tot 100 kg
Vachtkleur
Rood Zandkleurig
Vachttype
Kort
Oogkleur
Bruin

Aankoopprijs

Een Mastiff kost tussen de 1200€ en 1700€

Goed om te weten

Meer informatie over de Mastiff

Oorsprong en geschiedenis van de Mastiff

In 55 voor Christus, toen de legioenen van Caesar de Britse eilanden binnenvielen, moesten ze het opnemen tegen twee hondenrassen. De eerste was gedrongen, met een enorm hoofd en korte, krachtige kaken. Deze hond was waarschijnlijk de voorouder van de Bulldog en daarmee ook de gedeeltelijke voorouder van de huidige Bullmastiff. De tweede hond had een uitzonderlijke grootte en leek meer op een leeuw dan op een hond! Deze hond was de directe afstammeling van de Assyro-Babylonische Mastiffs, die waarschijnlijk 500 jaar eerder naar Engeland kwamen. Voor deze grote 'leeuwenhond' leken de Molossers van Epirus, door de Romeinen beschouwd als goede oorlogshonden, op kleine gezelschapshonden. Dus brachten de Romeinen deze Engelse honden mee terug, om ze vervolgens 'Strijdlustige Britten' te noemen. Het Britse hondenras werd gebruikt in arena's, waar de hond vocht tegen woeste beesten. De huidige Mastiff is een directe afstammeling van deze 'Strijdlustige Britten'. 

Opvoeding van de Mastiff

De Mastiff is niet de meest volgzame hond, maar zal graag willen leren als de trainingen consistent zijn en op een positieve manier worden gegeven. Deze hond kan niet goed tegen wreedheid en zal dan ook veel meer geneigd zijn om mee te werken wanneer goed gedrag wordt beloond.

Dit ras is zich niet altijd bewust van de enorme kracht waarmee de hond de verzorger kan meetrekken. Daarom is het belangrijk om het lopen aan de lijn goed te trainen.

Vanwege de grootte wordt de hulp van een professionele hondentrainer bij alle gevallen aangeraden.

 

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Mastiff

De prijs voor een Engelse Mastiff hangt af van verschillende factoren. Gemiddeld kost een Mastiff met een stamboom €1500.

Voor een hond van dit formaat moet je rekening houden met een budget van meer dan €130 per maand voor voeding, verzorging en verzekering. 

Wil je een hond van het ras Mastiff?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Mastiff ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Mastiff geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: