Aanbieding

man en vrouw zitten op de bank
© Guinness World Records - YouTube

45 centimeter lang: een nooit eerder gezien Guinness Wereldrecord

Door Kaami Kanje

Online sinds

Dit Amerikaanse stel is erg trots op het Guinness World Record dat ze hebben ontvangen voor 's werelds langste staart.

Het Guinness Book of Records haalt elk jaar de krantenkoppen.

De editie van 2018 bevat een 80-jarige bodybuilder, een vrouw met XXL-wimpers en de kat met de langste staart ter wereld.

Kat met de langste staart ter wereld

De betreffende kat heet Cygnus Regulus Powers. Ze is een zilverkleurige Maine Coon uit Michigan in de Verenigde Staten, waar ze sinds haar adoptie in 2015 bij haar familie woont.

Ze heeft het record voor de huiskat met de langste staart ter wereld, aangezien deze een verbazingwekkende lengte heeft van 44,66 centimeter (17,6 inch)! Ze staat ook bekend onder de naam "veerborstel".

Grootste huiskat ter wereld

De broer van Cygnus, Arcturus Aldebaran Powers, is een Savannah kat die ook een wereldrecord heeft. Hij is inderdaad de grootste huiskat ter wereld, met een hoogte van 48,4 centimeter (19,06 inch).

Geen van beide katten heeft hun succes naar hun hoofd laten stijgen. Ze kunnen het uitstekend met elkaar vinden en spelen graag met elkaar.

De katten hebben het bijna niet gehaald met het record 

Cygnus en Arcturus woonden voorheen in Farmington Hills met hun verzorgers en twee andere kattenbroertjes. Helaas brak er in november 2017 brand uit in hun huis. Cygnus en Arcturus konden ontsnappen door de ramen die hun verozgers open hadden gelaten, maar hun twee andere kattenbroertjes, Yuki en Sirius, werden nooit gevonden. Hun verzorgers geloven dat ze aan het vuur zijn ontsnapt maar simpelweg uit angst zijn weggelopen.

Wie had gedacht dat de twee overgebleven katten vervolgens wereldrecordhouders zouden worden!

Kijk hier naar de video van de katten:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen