Aanbieding

Rudolf gewond

Rudolf gewond

© Stichting DierenLot

Het ontroerende verhaal van Rudolf: de oude kat met een sterke wil om te overleven (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Ondanks talloze hindernissen en uitdagingen, toont Rudolfs vastberadenheid en veerkracht de kracht van medische zorg en de menselijke liefde voor dieren.

Rudolf, een oude grijze kat van ongeveer 12 jaar oud, werd midden december naar de dierenkliniek gebracht vanwege een ernstige wond aan zijn voorpoot. Zijn bloedplaatjes waren laag, hij was uitgedroogd en vertoonde veel ontstekingen. Ondanks het sombere vooruitzicht, besloot Dierenwelzijn Zeeland hem niet op te geven en zette alles op alles om hem te redden.

De belangrijke ommekeer

Dag in dag uit werd Rudolf verzorgd met antibiotica, pijnstillers en assistentie bij zijn basisbehoeften. Vlak voor kerst kreeg hij zelfs een nieuwe naam. Omdat zijn poot zo ernstig beschadigd was, moest deze geamputeerd worden. Hij weigerde te eten of te drinken, waardoor hij speciale voeding kreeg via een buisje om hem te helpen aan te sterken. Ondanks zijn pijn bleef hij vriendelijk en spinnend. Maar na weken van behandelingen, inclusief medicatie, temperatuurmetingen en spoelingen van de wond, verbeterde zijn toestand niet.

Kijk hier naar de beelden van Rudolf na de amputatie van zijn pootje:

Het harde vechten bleef aanhouden. Rudolf bleef afvallen en wilde niet eten, en zijn bloedplaatjes bleven laag. Het was tijd voor een nieuwe aanpak. Een bloedtransfusie van een supergezonde raskat bracht eindelijk een keerpunt. Na de transfusie herwon Rudolf zijn eetlust en begon hij te herstellen. Hij at gulzig en werd steeds sterker. Zijn rode bloedcellen stegen, en het voedingssupplement kon verwijderd worden.

De overwinning was een teaminspanning, waarbij de vastberadenheid en toewijding van het zorgteam cruciaal waren. Rudolf kon eindelijk beginnen aan zijn herstel, nu hij weer at en rustte.

Goed herstel

We hebben onlangs gelezen dat het nu officieel goed gaat met Rudolf. zijn bloedwerk is nog steeds goed, hij maakt zelf weer nieuwe cellen aan en zijn tandvlees is weer mooi roze. We wensen Rudolf al het beste in in de toekomst!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen