Aanbieding

kat met verwijderde draad

kat met verwijderde draad

© Stichting Dierenlot/ Facebook Dierenopvang Koningen

De kat voelt zich plotseling onwel. Al snel wordt er duidelijk dat het beestje in levensgevaar is

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Zonder de alerte medewerkers had de kat het misschien niet gered.

Altijd Alert: het belang van toezicht op je kat

Of je nu een doorgewinterde kattenliefhebber bent of net een schattig pluizig vriendje hebt geadopteerd, één ding is zeker: het is essentieel om altijd een oogje te houden op je kat. Waarom, vraag je je misschien af? Nou, het recente voorval van een prachtige witte poes die behandeld moest worden bij Dierenopvang Koningen is een perfect voorbeeld van waarom dit zo belangrijk is.

Een verstopte kat: een alarmerend signaal

Via de dierenambulance kwam dit witte dametje Ladybug binnen bij de dierenopvang ogenschijnlijk verstopt en ongemakkelijk. Maar al snel werd de reden van haar ongemak duidelijk: er hing een stukje touw uit haar achterste. Een angstaanjagende ontdekking, die een snelle ingreep vereiste om haar te redden.

Gevaarlijke gevolgen van inslikken

Tijdens de operatie werd onthuld dat het touwtje zich een weg had gebaand van onder haar tong naar haar slokdarm, maag en darmen. Het verwijderen ervan was niet alleen een complexe taak, maar onthulde ook de verwoestende schade die het had aangericht. De darmen van het arme dier waren beschadigd, wat resulteerde in de noodzaak om een deel ervan te verwijderen. Gelukkig sprongen haar darmen na verwijdering van het touwtje terug in de normale positie, maar het herstel zal nog enige tijd vergen.

Het belang van toezicht

Dit voorval benadrukt op pijnlijke wijze het belang van het nauwlettend in de gaten houden van je kat. Het inslikken van vreemde voorwerpen, zoals touwtjes, draden of kleine objecten, kan rampzalige gevolgen hebben voor de gezondheid van je geliefde huisdier. Lusteloosheid, verlies van eetlust, en braken zijn allemaal rode vlaggen die niet genegeerd mogen worden. In dergelijke gevallen is het van cruciaal belang om onmiddellijk contact op te nemen met een dierenarts.

Een waarschuwing: nooit trekken aan draden

Een belangrijke tip die we uit dit incident kunnen halen, is om NOOIT aan draden te trekken die uit de mond of achterste van je kat hangen. Dit kan de schade alleen maar verergeren en het herstelproces bemoeilijken. Laat dit delicate werk over aan de professionals, die de juiste vaardigheden en instrumenten hebben om je kat veilig te behandelen.

Dus, beste kattenliefhebbers, onthoud altijd het belang van toezicht houden op je harige metgezel. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar met de juiste aandacht en zorg kunnen we onze geliefde katten beschermen tegen onnodig leed.

Gelukkig is de operatie goed gegaan en hebben we een filmpje van de kat gevonden waarop zichtbaar is dat het goed met haar gaat en haar darmen weer langzaam op gang komen.

Kijk hier naar de beelden:

We wensen al het beste voor Ladybug en hopelijk kan ze spoedig een nieuw huis vinden!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen