Aanbieding

puppy's gevonden amsterdam

puppy's gevonden amsterdam

© @politie_amsterdam

Acht kleine puppy's gevonden in een sporttas: Illegale dierenhandel blijft een probleem zolang er vraag is

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

De politie in Amsterdam heeft enkele weken geleden acht puppy's aangetroffen die werden vervoerd in een sporttas bij een 32-jarige automobilist.

Politie vindt verdachte situatie bij automobilist in Amsterdam-Buitenveldert

De politie in Amsterdam heeft deze week acht puppy's aangetroffen die werden vervoerd in een sporttas bij een 32-jarige automobilist. Het opvallende transport werd ontdekt in de buurt van het Geervliet in Amsterdam-Buitenveldert, waar de man staande werd gehouden vanwege 'opvallend gedrag'.

Verdenking van illegale dierenhandel

Volgens de politie gaat het hoogstwaarschijnlijk om illegale dierenhandel. Na het opmerkelijke gedrag van de automobilist werd zijn voertuig gecontroleerd door agenten van de eenheid Landelijke Expertise en Operaties, waarna de acht puppy's werden gevonden in een 'piepende tas'.

De politie meldt: "De dierenpolitie werd ingeschakeld en de jonge hondjes werden meegenomen naar het bureau. De automobilist werd aangehouden op verdenking van het vervoeren van puppy's zonder de juiste papieren."

Waarschuwing voor kopers: illegale dierenhandel en slechte omstandigheden

De politie waarschuwt mensen om goed op te letten waar ze hun huisdieren kopen, omdat deze vaak illegaal het land worden binnengesmokkeld. De dieren kunnen in erbarmelijke omstandigheden verkeren tijdens de reis naar het land waar ze worden verkocht. 

De politie benadrukt dat hoewel de puppy's er op het eerste gezicht verzorgd uitzagen, dit niet altijd een garantie is voor hun gezondheid. Doorgefokte honden kunnen op latere leeftijd gezondheidsproblemen ontwikkelen.

Onderzoek naar gezondheid en illegale handel

Een dierenarts zal de gezondheid van de puppy's beoordelen, en ze worden op een veilige plek ondergebracht. De politie hoopt dat de dieren in goede gezondheid verkeren.

Op het mishandelen of verwaarlozen van dieren staan aanzienlijke geldboetes en gevangenisstraffen tot vijf jaar. In sommige gevallen kan de rechter ook een verbod opleggen op het houden van één of meer dieren. 

(bron Politie Amsterdam)

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen