Aanbieding

Jack Russell die vastgehouden wordt door een vrouw in een gele jurk
© Ekostraż - Facebook

"Hij plast als ik hem aanraak": Wat ze met dit angstige puppy hebben gedaan is ondenkbaar

Door Kaami Kanje

Online sinds

Gevonden vastgebonden aan een landbouwmachine, reddingswerkers ware geschokt toen ze hoorden van het angstaanjagende beproeving van dit kleine hondje door degenen die hij als zijn familie beschouwde.

"Waarom zou een hond van 5 kg zonder onderdak worden achtergelaten, vastgebonden aan een landbouwmachine? Om het familie-erfgoed te bewaken! Nu is hij zo bang dat hij telkens plast wanneer iemand hem probeert aan te raken", legt het personeel van de Ekostraz reddingsdienst uit.

Helemaal alleen

Als baasjes overlijden, is dat erg moeilijk voor de dieren die achterblijven. Maar het verdriet en de verwaarlozing die dit hondje moest doorstaan, zijn nauwelijks te beschrijven. 

Toen deze arme Kromfohrländer pup zijn verzorger verloor, werd hij helemaal alleen achtergelaten in de tuin. Familieleden kwamen om hem te voeden, maar niemand nam de moeite om zelfs maar een schuilplaats voor hem te bouwen, waardoor hij het hele jaar door aan de elementen werd blootgesteld.

Toen reddingswerkers hem vonden, beweerde de familie dat hij daar was gehouden om het eigendom te bewaken. Maar met 5 kg, vastgeketend aan een machine met verrot voedsel en uitwerpselen in zijn water, was het heel duidelijk dat hij dringend hulp nodig had.

Een nieuw begin

Toen ze van zijn situatie hoorden, aarzelde het Ekostraz-rescue team niet om hem op te nemen. Nu hij fysiek niet meer in gevaar was, moest het kleine hondje leren dat mensen ook vriendelijk konden zijn. Hij kwam aan als een klein harig bolletje van angst, legden ze uit in hun bericht op Facebook, nadat hij was blootgesteld aan de kou, zon en aanvallen van andere honden op bijna elk uur van de dag.

Er werd een rapport opgesteld waarin het misbruik werd gedocumenteerd, en er werd een rehabilitatieprogramma opgezet om hem te helpen vertrouwen op te bouwen in mensen en hem voor te bereiden op een liefdevol thuis.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen