Aanbieding

Herdershond moet worden laten ingeslapen

Een ontroerend afscheid

© Rebecca Campbell / Unsplash

Herdershond moet worden ingeslapen: wat zijn broers doen, is hartverscheurend

Door Kaami Kanje

Online sinds

We weten niet hoe, maar deze twee honden begrijpen dat hun grote broer hen binnenkort zal verlaten en willen afscheid nemen.

Honden hebben een indrukwekkend waarnemingsvermogen! Sef is een Belgische Herder die na elf gelukkige jaren met zijn familie aan het einde van zijn leven staat. Zijn eigenaren nemen met een bezwaard hart het moeilijke besluit om hem te laten inslapen om zijn lijden te beëindigen. De viervoeter is al maanden niet meer goed mobiel, stopt uiteindelijk met opstaan van de bank en moet worden gedragen om zich te verplaatsen.

De dierenarts van de familie voert normaal gesproken geen euthanasie thuis uit, maar besloot voor Sef een uitzondering te maken.

Terwijl de verzorgers van Sef zich voorbereiden om aan het einde van de dag afscheid te nemen, begrijpen de andere twee honden in huis - Rhonin en Jaina - dat er iets aan de hand is. Ze cirkelen om hun oudere broer heen en blijven de hele ochtend in de buurt van zijn plek op de bank. Op een gegeven moment beginnen ze hem te likken, alsof ze afscheid willen nemen en hem willen bedanken voor alle mooie momenten die ze samen hebben gehad.

In Sefs laatste momenten blijven zijn eigenaren dicht bij hem, strelen zijn oren en fluisteren liefdevolle woorden naar hem. Zo sterft hij in een mooie omgeving, zacht en pijnloos, aan de zijde van degenen die van hem houden. Sef gaat naar de hemel, maar hij blijft in de harten van zijn familie, die sinds zijn dood elke dag aan hem denken. Rhonin en Jaina snuffelen aan Sefs plek op de bank en zijn even verdrietig als hun mensen. Deze hopen dat ze met het verhaal van Sef dierenliefhebbers inspireren om een hond uit een asiel te adopteren, zodat hij een even mooi leven kan leiden als Sef.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen