Aanbieding

Hond die niet slaapt
© YouTube @Terrifive

Hond kan niet slapen 's nachts: de reden erachter is hartverscheurend

Door Kaami Kanje

Online sinds Bijgewerkt op

De verklaring voor dit gedrag is erg triest

Een familie besloot dat ze een hond wilden adopteren. In het asiel ontmoetten ze een schattige Golden Retriever en ze besloten hem mee naar huis te nemen. De verhuizing leek succesvol en de pup leek te genieten van zijn nieuwe leven. Er was echter één probleem...

Een hond die nooit slaapt

's Nachts, wanneer de verzorgers gaan slapen, staat de hond bij de slaapkamerdeur en observeert hen. Het vreemdste is dat de hond in dezelfde positie staat, zowel wanneer ze in slaap vallen als wanneer ze wakker worden. Bezorgd over dit verontrustende gedrag, besloten de eigenaren de viervoeter mee te nemen naar de dierenarts.

 

Trieste verklaring

De dierenarts stelde vast dat het dier gezond was, dus besloten de verzorgers om naar het asiel te gaan om meer te weten te komen over het verleden van de hond. Het verhaal dat ze daar hoorden, was erg triest.

Het bleek dat de vorige eigenaar, voordat hij de hond naar het asiel bracht, hem verdoofd had. Toen het dier weer bij bewustzijn kwam, merkte hij dat hij achtergelaten was in een compleet andere omgeving. Sindsdien slaapt de hond bijna helemaal niet, waarschijnlijk uit angst dat de geschiedenis zich zal herhalen.

Omgaan met het trauma

De familie besloot er alles aan te doen om op de een of andere manier de trauma van de hond te overwinnen en het nieuwe gezinslid te overtuigen dat hij niet achtergelaten zou worden. Ze kwamen op het idee om een ​​slaapplek voor hem in te richten vlakbij hun eigen bed. Na een paar dagen gebeurde er een wonder en viel de pup eindelijk in slaap.

Asieldieren hebben vaak bagage van moeilijke ervaringen of hebben een vorm van trauma doorgemaakt. Laten we begripvol zijn voor hen.

Denk jij eraan een hond te adopteren? Kijk dan op onze adoptiepagina!
Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen