Aanbieding

Vergiftigingslokstoffen in de Palts

Het vreemde papier roept vraagtekens op

© Julia Rode / Facebook

Vrouw vindt vreemd papiertje in het bos en doet onmiddellijk aangifte!

Door Kaami Kanje

Online sinds

Bij het zien hiervan denkt Julia R. meteen: "Hier klopt iets echt niet." En waarschijnlijk heeft de vrouw helemaal gelijk.

Ze heeft nog nooit zo'n vreemd papiertje gezien. De kleur en textuur suggereren dat het bakpapier is. Maar wat betekenen dan de restanten van de rode vlekken erop?

Maar één ding is zeker: deze plekken hebben niets met taart te maken. En normaal gesproken heeft niemand bakpapier bij zich tijdens het wandelen rond de Kriegsberghütte in Göllheim (Duitsland). Reden genoeg voor Julia R. om maatregelen te nemen.

Raadselachtig vergiflokstof ontdekt?

De vrouw meldt onmiddellijk haar vondst aan de politie, die ze ontdekte in de buurt van de populaire bestemming op weg naar Kerzenheim. Daarnaast doet ze aangifte en plaatst ze op 9 oktober een waarschuwing op Facebook.

 Er bestaat het vreselijke vermoeden dat dit de resten zijn van een vergiftigd lokmiddel, neergelegd door een laaghartige honden hatende persoon!

 

De tragische achtergrond

Tussen de opmerkingen op Facebook is te lezen over een zeer triest verhaal. Blijkbaar werd de hond van Julia - twee dagen voor het plaatsen van de foto's op Facebook - het slachtoffer van deze vergif waarna ze speciaal weer op pad is gegaan om ernaar te zoeken.

Ook al heeft Julia R. het ergste voor haar eigen viervoeter helaas niet kunnen voorkomen, ze heeft met haar voorzichtigheid tenminste wel kunnen voorkomen dat "andere hondenouders niet dezelfde hel hoeven door te maken" als zij, zoals een opmerking opmerkt en haar bedankt.

Wie geen risico wil nemen dat zijn geliefde huisdier ook slachtoffer wordt van iemand die een hekel heeft aan honden, adviseren we een training voor het herkennen van giflokstoffen of de hond aan de lijn te houden tijdens het uitlaten.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen