Aanbieding

Grootste hond van Engeland

Bij Abu denken veel mensen aan een kleine olifant

© Lancs Live / Facebook

Wandelaars op het strand waren sprakeloos: ze hadden nog nooit zo'n grote hond gezien!

Door Kaami Kanje

Online sinds

Wanneer de reu Abu verschijnt, vallen de monden één voor één open. En die Turkse herdershond is nog niet eens volgroeid. Er zit nog meer in het vat!

Dat is een echte hond! Als verzorger Dylan Shaw met zijn Abu een uitje wil maken in het Britse plaatsje Redcar, wordt het al snel behoorlijk krap in de kofferbak. De Turkse herdershond moet zich echt klein maken en zijn kop intrekken om er überhaupt in te passen.

Met zijn forse 114 kilo is de tweejarige Abu een echte kanshebber voor de titel "Grootste Hond van Groot-Brittannië". Als hij op zijn achterpoten staat, is hij meer dan twee meter lang! En hij is nog niet eens helemaal volgroeid!

De grootste hond in Groot-Brittannië

Honden van dit ras ontwikkelen zich laat, legt de 33-jarige Dylan Shaw uit in gesprek met The Yorkshire Post. Hij verwacht dat Abu volgend jaar nog eens ongeveer 20 kilo zal aankomen.

Dylan, die als hondentrainer in Redcar werkt, had zelf niet verwacht dat zijn viervoeter zulke afmetingen zou bereiken, zoals hij toegeeft. Vooral omdat het baasje zelf slechts 1,70 meter lang is. "Ik lijk net een kind als ik naast hem sta," geeft de verzorger van Abu toe.

 

Hij vindt zichzelf piepklein!

Desalniettemin is herdershond Abu een "zachte reus" en beschouwt hij zichzelf eigenlijk als een echte schoothond. Zijn absolute favoriete bezigheid is knuffelen op de bank met de vijf kinderen van Dylan.

Je moet er gewoon voor zorgen dat Abu niet probeert op iemands schoot te gaan zitten. Want de enorme viervoeter beschouwt zichzelf als veel kleiner dan hij in werkelijkheid is. "Eigenlijk is hij een grote softie, hij huilt als je hem berispt," onthult hondenvader Dylan.

4.600 euro voor voeding per jaar

Ondertussen is Abu al 30 kilo zwaarder dan normaal zou zijn voor honden van zijn ras, en ook 30 cm groter. En dat maakt hem natuurlijk een echte sensatie. Tijdens wandelingen kunnen hond en verzorger meestal niet eens tien meter ver lopen zonder aangesproken te worden.

Abu's menu is trouwens ook indrukwekkend: hij verorbert dagelijks drie kilo vlees, twee hele makrelen, twee eieren, droogvoer en een heel kip. Dylan geeft jaarlijks ongeveer 4.600 euro uit aan het voedsel van zijn indrukwekkende viervoeter. Ook dat is opmerkelijk.

Kijk hier naar de beelden:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen