Aanbieding

Hond redt schapen

De hond vecht zich door het water heen

© Llyr Derwydd/PA Wire / metro.co.uk

Schapen zitten vast na overstroming: toeschouwers zijn verbluft als ze zien wat er in het water gebeurt

Door Kaami Kanje

Online sinds

De schapen zijn veilig op een stuk weiland, maar nu zitten ze vast. En dan komt er een dappere hond in actie.

Orkaanwindstoten, stortregens en overstromingen: 'Babet' teistert delen van het Verenigd Koninkrijk. De storm is zo krachtig dat zelfs de bosbodem wordt opgetild! In deze weerschaos wordt een hond een held.

In haar eentje redt ze drie schapen die door de stormvloed zijn afgesneden van hun kudde. Het hele internet is onder de indruk en juicht Border Collie Patsy toe.

Ongelooflijke heldendaad van een herdershond

Haar verzorger, de Welshe boer Llyr Derwydd (44) uit Flintshire (bij Ruthin), wil samen met zijn trouwe hond controleren of zijn schapen na de zware regenval in orde zijn. Daar ontdekt hij de drie dieren die van de kudde zijn afgesneden door de overstroming.

Ze hebben zich op een klein stuk weiland in veiligheid gebracht dat nog niet overstroomd is. Maar er is niet veel tijd: 'Het werd steeds kleiner, dus dachten we dat we ze beter konden weghalen en ervoor zorgen dat ze veilig waren,' legt Llyr Derwydd uit.

 

 

Patsy aarzelt geen moment

En hij probeert het gewoon: 'Ik dacht, laten we eens zien of de hond dit kan doen. Ik gaf haar het commando en ze zwom naar de schapen toe.'

De boer benadrukt dat hij dit überhaupt alleen heeft geprobeerd omdat hij maar al te goed weet dat zijn herdershond een uitstekende zwemster is. Maar zelfs hij was extreem verbaasd toen de moedige Patsy zonder aarzelen begon.

Het heeft me geholpen om niet nat te worden en in een gevaarlijke situatie terecht te komen, en het heeft de schapen gered, dus het was perfect," zegt de trotse hondenverzorger opgelucht.

Bekijk deze video:

Patsy's beloning

Daarom stelde een commentator op sociale media voor om Patsy als beloning voor haar heldendaad een sappige T-bone steak te geven. Maar Derwydd vond dat toch een beetje overdreven. Als werkhond was Patsy's beloning een 'aai over haar kop'. Bovendien heeft hij tegen haar gezegd dat ze 'een goed meisje' is en haar een extra hondenkoekje gegeven.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen