Aanbieding

Shih Tzu Parker

Dit is een verschrikkelijke toestand

© Tri-County Humane/Facebook

Er ligt een zielig hoopje naast de vuilnisbak: vandaag is het als herboren! (video)

Door Mae White

Online sinds

Normaal gesproken zouden dierenartsen op alles voorbereid moeten zijn, aangezien ze tijdens hun leven veel ervaringen opdoen. Maar deze zaak schokt iedereen.

"Zoiets hebben we nog nooit gezien...", met deze woorden begint de hartverscheurende post van de dierenbeschermingsorganisatie Tri-County Humane uit Boca Raton, Florida, in de Verenigde Staten, die op 11 juni 2022 werd gepubliceerd.

Daarin wordt het verhaal van Parker, een Shih Tzu-hond, verteld die in een angstaanjagende toestand werd gevonden.

De geur vergeet je niet

De viervoeter werd letterlijk over het hek op het terrein van de vereniging gegooid en belandde naast de vuilniscontainer.

"Haren kleefden aan haar huid, haar klauwen waren zo lang dat ze zich om haar poot hadden opgerold, en haar wonden waren zo oud dat we er maden in vonden. De geur zullen we nooit vergeten"

schrijven de vrijwilligers verder.

Dit is een acute noodsituatie en de vrijwilligers en artsen doen er alles aan om Parker te helpen. Binnen twee uur slagen vijf medewerkers erin om de hond te ontdoen van overtollige vacht. Na afloop is Parker bijna een kilogram lichter.

"We hebben haar steeds weer gerustgesteld, haar verteld dat ze het ergste al achter de rug heeft en dat ze sterk moet blijven", schrijft een van de redders.

 

 

Opgesloten en gedwongen tot voortplanting

Tijdens een noodzakelijke operatie worden de baarmoeder en een oog van de teef verwijderd.

De vrijwilligers van de dierenbeschermingsorganisatie en het kantoor van de sheriff van Palm Beach County werken nu nauw samen om de persoon te vinden die verantwoordelijk is voor het lijden van Parker. 

Het harige beest, dat aanvankelijk niet eens kon lopen, maakt langzaam vorderingen en leert weer te leven.

Kijk naar de video:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen