Aanbieding

Hond met vuile vacht

Welk dier is het?

© Youtube

Bouwvakkers vinden puppy in de modder: maar is het eigenlijk wel een hond?

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Engelse arbeiders vinden een hond op een bouwplaats. Terwijl ze hem redden, beseffen ze echter dat ze zich vreselijk vergist hebben.

Bouwplaatsen zijn vaak angstaanjagende plekken voor onze dierenvrienden. Het is er druk en lawaaiig.

Op een bouwplaats in Londen merkt een werknemer iets vreemds op te midden van al die bedrijvigheid. De man roept zijn collega's om nader te kijken. Ze ontdekken een kleine puppy die vastzit in een modderig gat. Uitgeput heeft het dier alle wil om te overleven verloren en stopte met vechten.

Het dier lijkt alle hoop te hebben verloren

Zonder aarzelen besluiten de werknemers de puppy uit het gat te bevrijden. Terwijl ze het dier naar de vrijheid helpen, merken ze dat zijn toestand erger is dan aanvankelijk gedacht. De puppy zit niet alleen onder de modder, maar er plakken ook stukjes plastic in zijn vacht. De werknemers besluiten hulp in te schakelen en wenden zich tot een organisatie die voor de arme hond moet zorgen.

De puppy is eigenlijk geen puppy

De vrijwilligers nemen de zorg voor de kleine viervoeter op zich. Eerst wassen ze hem, verwijderen de modder en kammen zijn vacht uit. Maar als het vuil verdwijnt, merken de helpers dat er iets mis is. De puppy is een vos!

Verrast maar niet bezorgd, reinigen de helpers het arme dier dat langzaam herstelt. Om er zeker van te zijn dat het hem echt goed gaat, onderzoeken ze de pechvogel nog grondig.

Het blijkt dat de vos in uitstekende gezondheid verkeert en na een goede maaltijd wordt hij weer vrijgelaten in de natuur.

Zonder de hulp van de welwillende werknemers had de vos waarschijnlijk geen overlevingskans gehad.

Lees ook:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen