Aanbieding

harige dreadlocks kat
© World News&EveryThing AbouT Life - Youtube

Toen dierenartsen dit vreemde wezen vonden, konden ze hun ogen niet geloven (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Een "vreemd wezen" is in kritieke toestand gevonden in het huis van een oudere man met de ziekte van Alzheimer. De dierenartsen waren stomverbaasd.

Een enorme harige spin? Dat is wat je zou denken bij het zien van Hidey. Toch is het gewoon een kat. Een arme, zielige kat die het slachtoffer is van een verzorger die niet goed voor haar heeft gezorgd. Het verhaal van Hidey dateert uit 2016, maar blijft een trieste realiteit voor veel dieren.

De man, die leed aan de ziekte van Alzheimer, ging naar een verpleeghuis en liet zijn twee katten, Hideya en Siam, volledig aan hun lot over in zijn huis. Gelukkig herinnerde een van zijn verre familieleden, genaamd Paul Russel, zich de aanwezigheid van deze katten. Hij ging naar het huis van de oude man zonder ook maar een moment te vermoeden wat hij zou vinden...

Een vreemd schepsel

Terwijl hij de katten in het huis zocht, dook er een enorme beest op van onder het bed en rende de kelder in. Ondanks zijn angst besloot Paul Russel het te volgen. En toen hij het eindelijk weer in handen kreeg, ontdekte hij tot zijn afschuw dat dit monsterachtig ogende wezen... gewoon een kat was.

900 gram vacht!

Hidey had zulke klitten in haar vacht dat ze enorme dreadlocks vormden. Paul Russel bracht haar onmiddellijk naar het Animal Rescue League Shelter and Wildlife Center, waar ze verzorgd kon worden. Ze moest verdoofd worden om geschoren te worden.

In totaal werd meer dan 900 gram vacht van haar verwijderd, waardoor mooie rondingen tevoorschijn kwamen: het was duidelijk dat Hidey te zwaar was. Dit is waarschijnlijk een van de redenen waarom ze in zo'n staat werd aangetroffen, omdat zwaarlijvige katten moeite hebben met hun eigen vachtverzorging. Bovendien heeft haar oude verzorger met dementie de situatie niet geholpen...

Gelukkig had de arme kat een vechtershart.

Paul Russel en zijn familie besloten om de kat te houden voor een welverdiende nieuwe start.

Ook interessant:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen