Aanbieding

kat Lex

Kater Lex

© Telefgraaf

Wonderbaarlijke terugkeer: kat Lex levend en wel na 'ontvoering' (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

De afgelopen dagen is kat Lex veelvuldig in het nieuws geweest vanwege een mogelijke ontvoering. Gelukkig is de bekendste kat van Amsterdam weer terecht.

Opgeluchte eigenaar Hamp Harmsen dankt buurt en media voor hulp

Na dagen van bezorgdheid en intensieve zoektochten is er eindelijk goed nieuws voor eigenaar Hamp Harmsen en zijn geliefde kat Lex. Gisteravond rond 20.50 uur meldden zich twee dames bij Harmsen, waarbij ze verklaarden dat ze Lex vorige week hadden meegenomen omdat ze het beestje zielig vonden.

De eigenaar is nog steeds beduusd van het hele voorval. "Dit was een van de scenario's waar we op hoopten. Iedereen was ermee bezig en heeft geholpen. Dat is de kracht van de buurt. Ook de media-aandacht heeft enorm geholpen. We zijn zo blij dat hij terug is!", aldus een opgeluchte Harmsen.

Buurtbewoners en media zetten zich in voor de zoektocht

Aanvankelijk werd gedacht dat Lex ontvoerd was vanaf het terras, en de eigenaar deed meerdere oproepen, waaronder in De Telegraaf. Overal werden beelden van de dames verspreid en de hele buurt zocht mee naar de vermiste kat. De twee vrouwen waren erg geschrokken van de media-aandacht die het voorval met zich meebracht.

Harmsen is in ieder geval dolgelukkig dat Lex weer veilig thuis is. "Hij ligt prinsheerlijk op zijn eigen plekje, precies zoals hij is: stoïcijns alsof er niets gebeurd is, helemaal goed." Met veel vreugde haalde Harmsen zijn koddige Britse Korthaar weer in huis. "We zouden hem het liefst in een doosje willen doen met een strikje erom, zo blij zijn we!", voegde Harmsen eraan toe.

Het is een opluchting voor de buurt en de betrokkenen die zich de afgelopen dagen hebben ingezet voor de zoektocht naar Lex. Met dit gelukkige einde kunnen ze nu opgelucht ademhalen en genieten van de aanwezigheid van hun geliefde viervoeter.

Kijk hier naar de blije beelden van de terugkeer van Lex:

Lees ook:

Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen