Aanbieding

Oss: Man drijgt met vuurwapen en steelt hond, politie staat voor mysterie

Zielige hond dog-sad

De politie weet niet wie de dumpers waren

© Dierenambulance Hokazo / Facebook

Eind mei ontvoerde een man een hond in Oss, een stad in Noord-Brabant.  Hierbij bedreigde hij de verzorgers met een vuurwapen. 

 

 

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds

Hond ontvoerd

Op 25 mei werd er in Oss een 'American Bully' ontvoerd. De verdachte dreigde hierbij met een vuurwapen en ging er met de hond vandoor. Gelukkig kon de man diezelfde avond nog aangehouden worden. De politie rukte groots uit en doorzocht de woning maar van de hond was geen spoor.  

Op donderdagavond 26 mei, hemelvaartsdag, kreeg dierenambulance Hokazo een alarmerend telefoontje: mensen waren getuige geweest van het dumpen van een hond. Zomaar bij helder avondlicht.

Hond aan paal

Het gebeurde op het koningsveld in Erp, zo schreven de de medewerkers van Hokazo op hun Facebookpagina: 'Zij zagen op het Koningsveld in Erp twee mannen met een hond uit een grijze Volkswagen stappen, de hond aan een paal binden en vervolgens wegrijden'.

Ogenblikkelijk ging de dierenambulance erop af. Onderweg namen ze alvast contact op met de politie. Snel daarna begrepen de vrijwilligers dat het de American Bully betrof, die de avond eerder ontvoerd was in Oss. 

Wie zijn de dumpers?

Al de volgende dag zagen de hond en zijn verzorger elkaar eindelijk terug. Maar wie zijn de dumpers? De melders herkenden een grijze Volkswagen,  maar konden het nummerplaat niet zien. De vrijwilligers van Hokazo tasten in het duister en plaatsen een oproep op hun facebookpagina.

Onderlinge ruzie

Ook voor de politie is de gebeurtenis een groot vraagteken.  Zo vragen ze zich onder andere af waarom de man de hond ontvoerdde.  De politie denkt dat hij een conflict had met de verzorgers van de American Bully, maar doet nader onderzoek. Op dit moment zit de verdachte nog vast. 

 

Gisteravond rond 19:30 werden onze vrijwilligers gebeld door mensen die getuige waren geweest van het dumpen van een...

Posted by Dierenambulance Hokazo on Friday, May 27, 2022
Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen