Aanbieding

2 mensen op foto met tekst

Dat het zo ver had moeten komen

© Youtube SBS6

Gastouder wil kittens niet teruggeven Mr. Frank Visser doet uitspraak: katten werden gekidnapt door gastouder

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

In het SBS- programma Mr. Frank Visser doet uitspraak ging het laatst over een catfight. Inge raakte zo gehecht aan de kittens dat ze die niet meer wil afstaan.

Poes Tara speelt de hoofdrol in deze rechtzaak. Tara is een van de vier kittens die Theo en Monique van stichting 'De Kittenmand' opvingen, maar via het gastoudersysteem tijdelijk bij Inge zou wonen. Maar het liep anders.

Gecatnapt

Eerst hoe het begon. Theo en Monique zijn de trotste oprichters van stichting 'De Kittenmand'. In De Kittenmand kunnen zwerfkittens terecht. Sommige kittens verblijven een tijdje bij een gastouder, totdat er een geschikt adoptiegezin gevonden wordt. Zo kwamen poes Tara en de andere kittens bij gastouder Inge terecht. Maar nu kan Inge niet meer zonder de katten. Zeker met poes Tara voelt ze een heel bijzondere band. ‘Tara’ is een reïncarnatie was van één van haar eerdere huisdieren, geloof ze. Die tip kreeg ze volgens haar van een engel. Ze wil Tata koste wat kost houden. Maar dat is tegens de regels van De Kittenmand, zeggen Theo en Monique. Gastouders mogen geen katten adopteren tijdens hun eerste jaar als gastouder.  Inge heeft de kittens "gecapnapt" vindt Theo. Zodoende vroeg het echtpaar aan Mr. Frank Visser om de knoop door te hakken in zijn populaire SBS6-programma 'Mr. Frank Visser doet uitspraak'. 

Spiritueel ingericht

Eenmaal in de rechtzaal lopen de emoties hoog op. Gastouder Inge blijft op strepen staan, terwijl De Kittenmand voor de kosten van het kattenvoer opdraait en allerlei spullen in bruikleen geeft. Ze eist dat ‘haar kittens’ door haar geadopteerd mogen worden. Verder wil ze de andere kittens op elk moment kunnen bezoeken, om te zien of er wel goed voor ze wordt gezorgd. Presentator Viktor Brand is perplex. “Dus als ik één van die kittens zou adopteren, dan krijg ik Inge er eigenlijk bij?” Voor Mr. Frank Visser is het een zakelijk conflict. Hij checkt of het klopt dat Inge gelooft dat Tara een reïncarnatie is van haar oude kat. “Ze trekt heel erg naar mij toe", bevestigt die. “Ik ben spiritueel ingericht. Dus op die manier kan ik iets ruiken, ja.” Na wikken en wegen besluit Mr Frank Visser dat Tara bij Inge mag blijven, maar dat de andere drie kittens terug moeten naar De Kittenmand van Theo en Monique. Inge is van slag "Het voelt als een uithuisplaatsing".

Op de sociale media kiezen veel kijkers de kant van het echtpaar. 

"als gast gezin moet je je aan de regels houden , heel duidelijk , goede uitspraak", schrijft kijker @Henkiealgarve5909.

En @marbee4773 gaat nog een stap verder. 

"het voelt als n uit-huis-plaatsing"Deze dame bedoeld het goed maar totaal NIET geschikt als opvangadres/gastouder...En dan dat geleuter over spiritueel Goede uitspraak en nooit meer kittens naar deze dame, waarbij trouwens de kittens zich verstopten ..een slecht teken !!!"

Maar @Yvonnevg8943 neemt het juist voor Inge op. 

"Waren er maar meer mensen/dierenliefhebbers zoals Inge! Dit had een uitzondering op de regel kunnen zijn; kittens hadden het prima! Had ze bij haar gelaten en van daaruit naar een gastgezin laten gaan, wat is het probleem? Het enige wat steeds naar voren komt in deze uitzending is de enorme dierenliefde van Inge!"

Kijk hier naar de beelden van de aflevering:

Helaas hebben wij de kittens van de kittenmand niet ter adoptie op onze site staan, maar we hebben wel veel andere lieve kittens die je kan adopteren!

Ander nieuws: Een kitten wordt naar het asiel gebracht: het blijkt dat een geval als dit eens in de 100 miljoen voorkomt

Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen