Aanbieding

kat en vogel
© Facebook

Vrouw redt een verlamde vogel: tien dagen later gebeurt er iets bijzonders

Door Kaami Kanje

Online sinds

Wetenschappers schatten dat katten jaarlijks bijna 50 miljoen kleine zoogdieren en 9 miljoen vogels naar huis brengen. Daarom is dit verhaal des te verbazingwekkender!

Een bijzondere bewoner staat aan het hoofd van een plaats waar ze zieke vogels helpt herstellen en weer terug te keren naar de natuur. In het onderkomen, geleid door Zofia Brzozowska, kunnen alle gevleugelde vrienden zich veilig voelen, ondanks dat er twee langharige katers wonen.

Een van hen, genaamd Harry, heeft niet alleen geen intentie om het leven van de door-het-lot-getroffen vogels te verstoren, maar probeert zelfs vriendschap met ze te sluiten.

Zulke vriendschappen komen toch alleen voor in Hollywood...?

In het voorjaar van 2021 kwam er onder de hoede van Zofia een ijsvogeltje. Het arme beestje was ernstig gewond. Door een botsing met een raam was hij verlamd geraakt en had hij een gebogen nek, waardoor het voeden erg moeilijk was.

Zofia gaf echter niet op en verzorgde de zieke vogel met toewijding. Zelfs de kat Harry raakte betrokken bij de zorg voor de ijsvogel, waarmee hij een sterke band ontwikkelde.

"Toen hij onder mijn hoede kwam, was zijn nek zó verdraaid 🙁. Het was ook lastig om hem te voeden, omdat we telkens zijn nek moesten strekken zodat het voedsel op de juiste plek kon komen. Harry deed actief mee aan het redden van de vogel." - schreef Zofia op Facebook.

Na 10 dagen stond de vogel eindelijk weer op zijn poten. En wat deed hij? Hij ging recht op de... kat af!

We zijn ervan overtuigd dat het mede dankzij hem gelukt is voor de vogel om te herstellen en terug te keren naar de natuur.

Het verhaal van Harry is opnieuw een bewijs dat als we echt willen, we in staat zijn om vriendschappen te sluiten, zelfs over grenzen heen die op het eerste gezicht onoverkomelijk lijken. Desalniettemin waarschuwt de vrouw:

Probeer alsjeblieft niet je katten vrienden met vogels te laten worden!!!! Harry is een buitengewone kat, waarschijnlijk één op de miljoen onder katten. Dit is geen normaal gedrag voor een kat, vooral het feit dat deze kat van vogels houdt, anders dan andere katten.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen