Aanbieding

hond in mand in bos

Wat zou er toch met deze lieve pup zijn gebeurd?

© HUMANS AND ANIMALS UNITED

Voor dood achtergelaten pup met bezittingen en gebroken poot: hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Je went er nooit aan. Verhalen over honden of katten die ergens moederziel alleen worden achtergelaten. Wat hond Hank overkwam, is werkelijk hartverscheurend. 

Hank, een puppy van pas acht maanden oud, werd op een dag in het bos gevonden. Met als enige gezelschap zijn oude speelgoed, mand en een zak eten. Zo'n beeld vergeet je nooit meer.

Kwispelen

Toen iemand de hond zag tussen de bomen, leefde de hond vermoedelijk al twee weken in zijn uppie. Het arme schepseltje was ernstig verwaarloosd en ondervoed.  In die staat kwam hij aan bij  Humans and Animals United, een non-profit dierenreddingsorganisatie in Florida, Amerika.  Alsof het nog niet genoeg was, moesten zijn verzorgers Hank ook voorbereiden op een operatie aan een gebroken poot. Toch maakte deze overleveraar een bijna vrolijke indruk, schreef een verzorger van Human and Animals United op Facebook. “Hank is in een goed humeur en het personeel houdt gewoon van hem”, zag de verzorger. “Zijn staart begon te kwispelen toen hij erachter kwam dat hij naar het dierenziekenhuis werd gebracht. We kunnen ons niet voorstellen waarom iemand hem met een gebroken poot in de steek zou laten. “

Familie

Heel strijdlustig slaat Hank zich door deze moeilijke weken heen. Na een verdrietige tijd, heeft zijn leven weer nieuwe, gelukkige wending gekregen. Rosa Fond, oprichtster van Humans and Animals United, vertelde aan de Amerikaanse dierenwebsite The Dodo weten dat de verzoeken om Hank te adopteren binnenstromen. Hij is er nog niet helemaal, maar binnenkort zal Hank kennis kunnen maken met zijn nieuwe familie.  “Hij heeft nog een lange weg te gaan voordat hij helemaal klaar is voor adoptie”, vertelde verzorgster Rosa aan The Dodo. “Maar nu is hij veilig en zal hij nooit meer gekwetst worden.” Wij gunnen het Hank verschrikkelijk. 

Andere reddingsverhalen:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen