Aanbieding

Doberman en dreumes

De Dobermann twijfelde geen seconde en schoot te hulp

© My Crazy Email / Youtube

Dobermann grijpt kind en slingert haar door de tuin: de reden is hartverscheurend (video)

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Wat Catherine Svilicic, de moeder van dreumes Charlotte, meemaakte, was de angstaanjagendste situatie waarin je als ouder en huisdierverzorger kan belanden.

Op het nippertje wist Catherine’s Dobermann Kahn het leven van haar bijna twee jaar oude dreumes te redden. 

Lappenpop

Het gebeurde toen het kleine meisje en de sterke waakhond samen lol maakten in de tuin bij hun huis Atherthon, Australië. Plotseling stopte Khan met spelen en begon Charlotte met een vreemde, vastberaden blik in zijn ogen te duwen, alsof hij haar ergens vandaan wilde halen. Charlotte liet zich echter, net als veel kleintjes, niet direct wegschuiven. Toen greep Khan haar bij de achterkant van de luier en slingerde haar door te tuin, waardoor ze een sprong door de lucht maakte van ongeveer een meter. “Khan wierp Charlotte weg als een lappenpop” vertelde Catherine, die “versteend” moest toekijken, later aan de nieuwssite Partentztalk. 

Pas 4 dagen daarvoor had haar gezin de Dobermann, met traumatische ervaringen en een, vanwege zijn ras, gevaarlijke reputatie, opgehaald uit het asiel. Was dat een verkeerde inschatting? 

Alles over het ras: de Dobermann

Beruchte slang 

Intuïtief begreep Catherine dat er iets aan de hand moest zijn geweest. Maar wat? Al heel snel werd alles duidelijk: haar Dobermann wilde het meisje weghalen, omdat hij het dreigende gevaar had gevoeld. Direct na Charlotte’s ‘sprong’ verscheen er een oosterse bruine slang, de op een na giftigste slang ter wereld. De slang viel Khan aan, die onmiddellijk in elkaar zakte. Als de hond Charlotte niet abrupt had weggehaald, zou het meisje zeker door het gif uit de bek van deze zeer gevaarlijke slang zijn overleden. 

Wonderhond

Over de overlevingskansen van de Dobermann klonk de dierenarts in eerste instantie bezorgd, herinnerde Catherine zich “We weten het nog niet, mevrouw, we hebben alles gedaan wat we kunnen, maar nu moet zijn lichaam het gif bestrijden. Het antigif zal hem waarschijnlijk helpen, maar ik weet niet hoeveel, dus het is het beste als je morgenochtend terugkomt”

Gelukkig verbeterde de situatie van de dappere hond snel.

Nog steeds voelt Catherine zich oneindig dankbaar. Tegen de krant de Daily Mail zei ze dat. "de hond het leven van haar dochter redde door haar leven in gevaar te brengen. Vanaf nu noemen we hem Khan de Wonderhond."

Bekijk hier de beelden:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen