Aanbieding

Kat met de vlag van het Verenigd Koninkrijk

Ontdek hier de leukste Engelse kattennamen!

© Andrey_Kuzmin | Shutterstock

Engelse kattennamen: top 50 leukste Engelse namen voor je kat voor 2024

Door Maya van Tol Redacteur

Online sinds

Engelse kattennamen zijn een rage! Geen wonder, want vaak zijn ze grappig, charmant of diepzinnig. Deze Engelse kattennamen hebben ons hart veroverd!

Wat is de perfecte kattennaam voor jouw nieuwe huisgenoot? Velen ervaren de Engelse taal als mooier en poëtisch dan Nederlands. Dit kan een goede reden zijn om je kat een Engelse naam te geven - ongeacht of je een Britse Korthaar of een Siamees in huis haalt. In dit artikel verklappen we onze favoriete Engelse kattennamen. 

Engelse kattennamen 

In de tabel hieronder vind je verschillende populaire Engelse kattennamen voor zowel poezen als katers. 

MannelijkVrouwelijk
AceAngel
BenjiBarbie
BryanBiscuit
CuddleCookie
CricketDaisy
ElvisDiva
GaryGinny
HeroHazel
JimboIvy
KeganLola
LancelotMuffin
MarsMisty
MittensNoodle
OliNutmeg
OreoOlive
PrincePrincess
RockyQueen
SimbaRiver
SpikeRuby
TigerSophie
TabascoTinkerbel
VinnyValley
WaldoViolet
WizardWillow
ZorroZelda

Mooie Engelse kattennamen met betekenis

Abby

Voor sterke koninginnen: deze naam is de Engelse vorm van de Hebreeuwse naam Abigail. In de Bijbel is Abigail de vrouw van koning David. Abby klinkt moderner en is gemakkelijk uit te spreken - en daarom ook beter te herkennen voor jouw kat.

Bandit

Bandit staat gelijk aan het Nederlandse woord Bandiet, en is een perfecte naam voor een echte boef of deugniet!

Blossom

Uit het rijk van de plantkunde: blossom wordt vertaald als "de bloesem". De naam roept associaties op met kersenbomen in het voorjaar of een bloeiende roos - de perfecte naam voor een sierlijke en elegante poes, zoals een Heilige Birmaan.

Bob

Deze korte naam voor een kater is de Engelse korte vorm van de naam Robert - een naam die we ook in Nederland kennen, maar in veel landen populair is. Daarnaast heeft de naam ook een betekenis: Robert staat voor "de glorieus stralende".

Fluffy

Heeft jouw nieuwe kat een bijzonder pluizige, zachte vacht? Wat dacht je van de naam Fluffy, want dit woord vertaalt zich als pluizig. De naam is zowel geschikt voor poezen als katers. Een langharige kat zoals een Maine Coon of een Nebelung zal deze naam met eer dragen!

Grace

Deze elegante naam voor een poes betekent sierlijk. De oorsprong van de Engelse meisjesnaam ligt in de Latijnse taal. Gratia betekent genade. Grace klinkt elegant, tijdloos en is een uitstekende keuze als kattennaam. 

Lennox

Lennox is een toepasselijke naam voor een kater met een rustige geest, zoals een Perzische kat. De naam komt uit het Schots en Welsh en betekent "de stille". Het was ooit een Schotse familienaam, maar tegenwoordig erg populair als Engelse kattennaam. 

Pixie

Pixies zijn wezens uit de Engelse mythologie. De naam Pixie kan vertaald worden als "fee" of "kobold". Het is de perfecte keuze voor poezen die iets magisch over zich hebben. Misschien wel zoals een Turkse Angora.

Spot

Heeft jouw kat gekleurde vlekken of stippen op zijn of haar vacht? Dan slaat de naam Spot de spijker op z'n kop! De naam is van toepassing op zowel vrouwtjes- als mannetjeskatten. Vertaald betekent spot "de vlek" of "de punt". De Bengaalse kat voldoet aan alle eisen om deze naam de dragen!

Twinkle

"Twinkle, Twinkle, Little Star" - dit bekende Engelse slaapliedje bevat een prachtige naam voor een kat. Twinkle betekent schittering of glitter en is een perfecte match voor katten met sprankelende ogen.

Whisky

Proost! Een naam voor katers die een eerbetoon is aan de geest. Het woord whisky is afgeleid van het Iers of Schots-Gaelisch en betekent "levenswater". Natuurlijk geven wij er hedendaags een hele andere betekenis aan. 

Willow

Willow is een stoere vrouwelijke kattennaam en betekent "de weide". Omdat Willow in de Keltische mythologie ook voor magie staat, is er een tweede betekenis. Vanuit dit oogpunt vertaalt de naam zich als "de magische". Zo is Willow een mooie naam voor poesjes die hun mensen vanaf het eerste moment betoveren. Heel passend voor zwarte katten zoals de Bombay

Meer lijsten met kattennamen

Zat de perfecte kattennaam voor jouw nieuwe huisdier hier toch nog niet tussen? Neem dan vooral een kijkje tussen deze artikelen voor meer inspiratie en ideeën!

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

1 mensen vonden dit artikel nuttig.

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen