Aanbieding

Vrouw knuffelt met haar kat

Ga je voor een knuffelkat? Zorg er dan wel voor dat je voldoende tijd voor ze hebt. 

© Shutterstock

Knuffelkat: deze aanhankelijke katten zijn kampioen knuffelen!

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Wanneer je op zoek bent naar een knuffelkat kom je terecht bij raskatten. Veel kattenrassen zijn knuffelig, aanhankelijk en vertrouwend. Ideaal!

Ben je op zoek naar een lekkere knuffelkont? En vind je het fijn om een kat op schoot te hebben en het leuk als hij aanhankelijk is? Dan is dit artikel perfect voor jou!

Vind een knuffelkat: aanhankelijke kattenrassen

Veel kattenrassen zijn erg aanhankelijk, liefdevol en knuffelbaar. Aanhankelijke katten houden er niet van om alleen te zijn, en zijn bijzonder geschikt voor mensen met veel tijd of die al andere katten hebben waar ze tijd mee kunnen doorbrengen. 

De volgende kattenrassen staan bekend om hun aanhankelijkheid en liefde voor kroelen. 

Balinees

Balinese kat op schoot / New Africa | Shutterstock

Balinese katten zijn Aziatische raskatten die als levendig en nieuwsgierig worden beschouwd. Ondanks hun temperament zijn ze echter erg aanhankelijk, vriendelijk en proberen ze dicht bij hun adoptiegezin te zijn. Of het nu gaat om uren samen spelen of uitgebreid knuffelen, ze vinden het allemaal even leuk. Als de stamboomkatten zonder soortgenoten leven zullen ze vaak op zoek gaan naar een menselijk referentiepersoon met wie ze dan nauw contact onderhouden. Als je ze voldoende aangeeft zul je worden beloond met een aanhankelijke knuffelkat. 

Maine Coon

Maine Coon in bed - Artbox | Shutterstock

Maine Coon katten zijn nu erg populair. De reden hiervoor ligt niet alleen bij hun extravagante uiterlijk en indrukwekkende grootte, maar komt vooral door hun liefdevolle karakter. Maine Coon-katten zijn erg knuffelig en aanhankelijk. Ze eisen letterlijk de aandacht op en vinden het heerlijk om aangehaald te worden. Als je een knuffelige Maine Coon adopteert kun je ook genieten van het luide, karakteristieke snorren van dit buitengewone ras. 

Singapura

De Singapura - Jenni Ferreira | Shutterstock

De Singapura is het kleinste kattenras ter wereld. Het zeldzame ras heeft een zeer vriendelijk karakter en wordt als bijzonder mensgericht beschouwd. Ze volgen je bij iedere stap en worden erg blij van urenlang spelen en knuffelen. Deze aanhankelijke kat is erg sociaal, blijft niet graag alleen thuis en is graag samen met soortgenoten.

Heilige Birmaan

 

De Birmaanse kat - Julija Sulkovska | Shutterstock

De Birmaanse kat, ook wel bekend als de Heilige Birmaan, is een kalm en aanhankelijk kattenras. Ze voelen zich bijzonder op hun gemak in gezelschap en zoekt genegenheid bij soortgenoten en hun verzorgers. Dankzij hun ontspannen karakter zijn het de ideale binnenkatten om als gezin te adopteren. Wel is het belangrijk dat je voldoende tijd hebt voor deze knuffelkat, want knuffelen doen ze graag uren lang. 

Perzische kat

De Perzische kat - MilanMarkovic78 | Shutterstock

De Perzische kat wordt gezien als het meest relaxte kattenras ter wereld. Ze zijn goedaardig, slapen veel en zijn aanhankelijk, maar zonder opdringerig te worden. Ze houden ervan om geaaid te worden, en vinden het niet erg wanneer ze verzorgt worden. Iets wat nodig is vanwege hun dichte ondervacht. Als je op zoek bent naar een lieve knuffelkat, dan is de Perzische kat de beste keuze. De Perzische kat is buitengewoon geduldig, maar houdt van rust en voelt zich het prettigst in een vertrouwde omgeving omringd door het adoptiegezin. 

Andere aanhankelijke kattenrassen

  • Siamese kat: De slanke en aanhankelijke kat vereist veel activiteit en genegenheid en behoort tot de meest aanhankelijke katten rassen.
  • Ragdoll: Met hun goedmoedige, rustige karakter is de Ragdoll de ideale familiekat. .
  • Britse korthaar: Deze katten ontwikkelen een hechte band met hun verzorgers en slapen 's nachts het liefste bij ze in bed.

Waar moet je op letten bij het kopen van een knuffelkat?

Een knuffelkat die 's avonds lekker op schoot kruipt is voor iedere kattenliefhebber een aanwinst. Je kunt dan urenlang genieten van hun zachte oren en spinnende geluid. Het is dan wel belangrijk dat je voldoende tijd hebt wanneer je besluit een knuffelkat te adopteren of te kopen. Aanhankelijke kattenrassen wennen snel aan aandacht en genegenheid en worden niet graag alleen gelaten. Verzorgers die zelden thuis zijn of vaak reizen kunnen beter kiezen voor de adoptie van een onafhankelijker ras, of op zijn minst voor soortgenoten zorgen. Anders bestaat het risico dat de knuffelkat ongelukkig wordt. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

1 mensen vonden dit artikel nuttig.

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen