Thai kat

Andere namen : Wichien-maat, De Thaise, Thai, Thaise Kat

Foto: volwassen kat ras Thai kat
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Thai kat heeft een levensverwachting van 12 tot 20 jaar.

Karakter

Volwassen afmetingen

Poes 30 tot 35 cm
Kater 30 tot 35 cm

Volwassen gewicht

Poes Ongeveer 3 kg
Kater 4 tot 5 kg
Vachtkleur
Bruin Blauw
Vachttype
Kort
Oogkleur
Blauw

Aankoopprijs

Een Thai kat kost tussen de 700€ en 1200€

Goed om te weten

Meer informatie over de Thai kat

Oorsprong en geschiedenis van de Thai kat

Er zijn verschillende legendes over de oorsprong van dit ras. De oudste hiervan zegt dat een aap verliefd werd op een leeuwin op de ark van Noach en dat deze relatie resulteerde in de Thaise kat, die zo dapper is als de leeuwin en zo behendig als de aap!

De Thaise kat had ook een belangrijke plaats in het koninklijk hof van Siam, een land in Zuidoost-Azië dat vandaag de dag niet meer bestaat. Het gerucht gaat dat deze katten werden gebruikt om de koninklijke schatten te bewaken. Ze hielden hun ogen op de schatten met als resultaat dat ze scheel gingen kijken. Deze eigenaardigheid wordt nu als een vergissing beschouwd en schele exemplaren mogen niet langer deelnemen aan wedstrijden.

Een andere legende heeft betrekking op een andere fysieke eigenschap, namelijk de "knik" in de staart. Naar verluidt gebruikten de Siamese prinsessen hun staart als ketting. Het gewicht van de hangers veroorzaakte toen de knik.

Hoe het ook zij, in 1871 gaf de koning van Siam de ambassadeur van Groot-Brittannië een paar Thaise katten, wat ertoe leidde dat het ras naar Europa kwam. Dit werd verder gefokt en de Siamees kwam eruit voort, die gracieuzer gebouwd zijn dan hun voorouders.

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Thai kat

Gemiddeld kost een Thais kitten van één ras tussen de € 700 en € 1.200. De prijzen variëren afhankelijk van afstamming, ras, leeftijd en geslacht.

Je moet gemiddeld € 30 / maand budgetteren om aan de behoeften van deze kat te voldoen. Dit budget omvat kwaliteitsvoeding en eventuele kosten die worden gemaakt om ze in goede gezondheid te houden.

Wil je een kat van het ras Thai kat?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Thai kat ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Thai kat geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: