Leeuwhondje

Leeuwhondje

Het Leeuwhondje, is een bruisend, liefdevol, slim, alert en intelligent hondenras. Dit ras is een fantastisch gezelschapsdier dat met volle teugen geniet menselijk gezelschap en buitengewoon beschermend is voor zijn gezin - soms misschien iets te veel!

Hoewel de Leeuwenhond klein van stuk is, is het eigenlijk een stoere, veerkrachtige en flexibele hond die je net zo graag vergezelt tijdens een flinke wandeling als op je schoot krult voor een knuffel. Ze kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren en zijn het perfecte gezelschapsdier!

Algemene informatie Leeuwhondje

Hoe oud wordt een Leeuwhondje? :

7

19

12

14

Karakter :

Aanhankelijk Speels

Grootte Leeuwhondje :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

De Leeuwenhond zou ongeveer 400 jaar geleden zijn ontstaan in Frankrijk, Duitsland of Spanje (eerlijk gezegd weet niemand het zeker). Vanwege hun vergelijkbare uiterlijk, geloven velen dat het Leeuwenhondje nauw verwant is aan de Bichon frisé. Het Leeuwenhondje was lange tijd populair bij rijke mensen in heel Europa en werd door vrouwen vaak gebruikt als voetverwarmer (ja, echt waar). Hun populariteit nam echter snel af na de Tweede Wereldoorlog - waardoor het nu een vrij zeldzaam ras is.

FCI groep

FCI groep

Groep 9 - Gezelschapshonden

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Leeuwhondje

Leeuwhondje

Grootte Leeuwhondje

Teef : 26 tot 32 cm

Reu : 26 tot 32 cm

Gewicht Leeuwhondje

Teef : 5 tot 7 kg

Reu : 5 tot 7 kg

Vachtkleur Leeuwhondje

Vachttype

Oogkleur Leeuwhondje

Bruin

Uiterlijke kenmerken Leeuwhondje

Hun formaat en stevigheid maakt het Leeuwenhondje een van de populairdere speelgoedrassen. Ondanks dat ze zo klein zijn, is hun lichaam verrassend sterk, met rechte, goed gespierde benen en ontspannen schouders.

Het hoofd is klein maar breed, met een gedefinieerde stop, een sterke snuit en een lange nek. De oren zijn hangend en bedenkt met vacht, terwijl de ogen groot, donker, alert en vriendelijk zijn. 

Goed om te weten

Karakter

100%

Aanhankelijk

Het Leeuwenhondje is jouw grootste fan! Ze doen niets liever dan tijd doorbrengen met hun verzorgers en staan bekend om hun aanhankelijkheid, loyaliteit en warmte naar hun familie en vrienden. 

100%

Speels

Ze lijken wel altijd puppy te blijven - vrolijk, geamuseerd en speels hun hele leven lang. 

66%

Rustig

Het Leeuwhondje is over het algemeen zachtaardig en kalm voor iedereen. Zo nu en dan denken ze wel dat ze groter zijn dan ze daadwerkelijk zijn, en komt de eigenwijze kant van dit hondje de hoek om kijken. 

66%

Intelligent

Dit is een slim, intelligent ras dat met gemak regels en trucjes leert. Ze hebben een goed stel hersens en willen graag de betekenis zien van de opdrachten die ze ontvangen.

66%

Jager

De Leeuwenhond staat niet bekend om zijn prooidrift, dit zal doorgaans daarom ook geen problemen opleveren. Zoals bij de meeste honden, kunnen bepaalde pups echter nog steeds geneigd zijn om op kleinere dieren te jagen - vroege en consistente socialisatie kan dit bestrijden.

66%

Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

Hoewel het Leeuwenhondje meestal heel vriendelijk en lieftallig is tegenover bekende gezichten, kan het even duren voordat ze op dit punt komen met nieuwe mensen. Ze zullen in het begin waarschijnlijk een beetje op hun hoede zijn voor vreemden, maar met een goede training op jonge leeftijd zou dit geen problemen moeten veroorzaken. 

33%

Onafhankelijk

Dit is 100% een knuffeldier, en daarom behoorlijk afhankelijk van hun verzorger. 

Gedrag Leeuwhondje

66%

Kan goed alleen zijn

Deze hond houdt van menselijk gezelschap en kan last krijgen van verlatingsangst. Ze kunnen wennen aan korte periodes alleen zijn, maar als je de hele dag buitenshuis bent, is het Leeuwenhondje waarschijnlijk niet het juiste ras voor jou.

100%

Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

Het is een eitje om een Leeuwenhond te trainen omdat ze zo intelligent zijn. Waar je wel op moet letten in vroegtijdige socialisatie, omdat ze nogal verlegen kunnen zijn in de buurt van nieuwe mensen.

66%

Blaft graag

Helaas vindt het Leeuwhondje het erg leuk om te blaffen. Geen voetganger zal onaangekondigt aan je huis voorbij lopen - wat best vervelend kan zijn als je aan een drukke straat loopt. 

66%

Neiging om weg te lopen

De Leeuwenhond heeft een lage prooidrift en is erg gehoorzaam - daarom is het onwaarschijnlijk dat ze weglopen. Ze houden echter wel van water en kunnen in de verleiding komen om erin te springen, dus pas op bij meren, rivieren, kanalen!

66%

Neiging om dingen kapot te maken

Soms hebben een sterke neigen om te gaan graven, wat een lastige gewoonte is om af te leren. Dit zal echter geen probleem zijn als aan de behoeftes van de hond worden voldaan.

66%

Eetlust

Het Leeuwenhondje is niet bijzonder gulzig, maar kan - net als de meeste hondenrassen - een smakelijke beloning voor goed gedrag erg waarderen.

66%

Geschikt als waakhond

Ook al zijn ze klein van stuk, Leeuwenhonden zijn geweldige waakhonden! Ze zullen je alarmeren van iedere vreemdeling die in de buurt van jullie huis komt.

100%

Geschikt als eerste hond

Het Leeuwenhondje is een uitstekend keuze als eerste hond door hun warme, vriendelijke en gehoorzame aard. 

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor Leeuwhondje ...

Dieren ter adoptie

Is het ras Leeuwhondje geschikt voor jou?

Doe de test

Levensstijl

100%

Kan de Leeuwhondje in een appartement leven?

Het Leeuwhondje is klein en heeft relatief lage trainingsbehoeften, waardoor wonen is een flat geen problemen zullen opleveren. Dat gezegd hebbende, moeten ze meerdere keren per dag worden uitgelaten hun voor lichamelijk en geestelijk welzijn.

66%

Behoefte aan beweging/ sportief

De Leeuwenhond heeft niet zoveel lichaamsbeweging nodig - een dagelijkse wandeling van een half uur is vaak al genoeg. Let wel: ze moeten wel echt wandelingen maken buiten! Iedere hond heeft lichaamsbeweging nodig.

100%

Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

Deze kleine viervoeter neem je gemakkelijk mee op pad. Ze gaan zonder probleem met je mee in de auto, je fietsmand of transporttas als dat nodig is. 

Gezelschap

100%

Kan een Leeuwhondje samen met katten?

Zolang ze op jonge leeftijd goed gesocialiseerd zijn, is samenwonen met katten geen probleem. 

100%

Kan een Leeuwhondje samen met honden?

Ook met andere honden kan dit ras heel goed samenwonen - ja, het is echt een droomras!

100%

Is de Leeuwhondje een kindvriendelijke hond?

Leeuwhondjes zijn warm en vriendelijk naar alle leeftijden, door hun kleine formaat is het onwaarschijnlijk is dat ze kinderen per ongeluk omverwerpen, en ze houden van spelen. Het ideale huisdier voor kinderen dus!

100%

Is een Leeuwhondje geschikt voor ouderen?

Omdat leeuwhondjes makkelijk te trainen zijn en niet veel lichaamsbeweging nodig hebben, zijn ze ook een hele goede match voor oudere hondenliefhebbers. 

%}

Wat kost een Leeuwhondje?

Dit ras is niet heel goed verkrijgbaar, maar houd rekening met een aanschafprijs van minimaal 750 euro voor FCI-geregistreerde honden.

Het verzorgen van een hond van deze omvang kost doorgaans rond de 50 euro per maand, inclusief eten, medische zorg/verzekering en incidentele kosten.

Verzorging

De Leeuwenhond is vrij onderhoudsarm ondanks hun lange vacht. Je moet ze twee keer per week goed borsten. Baad ze alleen als dat nodig is - te veel baden zal de huid uitdrogen. En een bezoekje aan een professionele hondentrimmer houd hun last mooi en zacht.

Zoals bij alle honden, moeten nagels worden bijgesneden en oren moeten regelmatig gecontroleerd en schoongemaakt worden. Ook de tanden moeten meerdere keren per week worden schoongemaakt.

Haaruitval

Goed nieuws voor mensen met allergieën - Leeuwenhondjes verharen nauwelijks!

Voeding Leeuwhondje

Het Leeuwenhondje zou aan één maaltijd per dag genoeg moeten hebben, het liefst in de avond. Bij zo'n klein ras is het wel belangrijk om voor voer te kiezen dat in hun kleine mond past. 

Gezondheid Leeuwhondje

Hoe oud wordt een Leeuwhondje?

Dit ras wordt gewoonlijk ongeveer 13 jaar oud. 

Sterk/ bestendig

Ondanks hun formaat, is dit hondje verrassend sterk, robuust en dapper. 

Kan goed tegen warmte

Ze kunnen zich goed aanpassen aan hun omgeving en hebben geen probleem met warme temperaturen.

Kan goed tegen kou

Ondanks dat Leeuwenhondjes geen ondervacht hebben, kunnen ze goed omgaan met koude of barre weersomstandigheden. Dat gezegd hebbende, ze zouden niet buiten moeten leven. 

Neiging om snel aan te komen

Geef het Leeuwenhondje niet te veel snacks tussendoor en houd je ook aan de aangeraden hoeveelheid voer. 

Veelvoorkomende ziektes

  • Oogproblemen zoals cataract en progressieve retinale atrofie
  • Heupdysplasie
  • Patellaire luxatie
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen