Fox Terrier

Andere namen: Fox Terrier Gladhaar, Fox Terrier Draadhaar, Ruwharige Foxterrier

Fox Terrier

De Foxterriër is een temperamentvolle jachthond, dapper en veerkrachtig, die hoog in het vaandel staat vanwege de vele vaardigheden. Ondanks het kleine lijf heeft deze hond veel zelfvertrouwen, soms zelfs te veel, vooral als het om andere honden gaat. Een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen is nodig om een ​​naadloze samenwerking met deze hond te krijgen. De Fox Terriër is uitzonderlijk actief en heeft beschikbare en sportieve verzorgers nodig die kunnen voldoen aan de hoge tijdsinspanning van deze hond, vooral als deze niet wordt ingezet bij jachtmissies.

Algemene informatie Fox Terrier

Hoe oud wordt een Fox Terrier? :

5

19

10

14

Karakter :

Aanhankelijk Speels Jager

Grootte Fox Terrier :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

Het Foxterriër ras is erg oud en stamt af van verschillende Terriër-variëteiten die ooit wijdverspreid waren in Engeland, meestal voor de vossenjacht. De oorspronkelijke fokkerij van de Terriër voor vossenjacht vond plaats in het begin van de 19e eeuw op initiatief van dominee Jack Russell. Het is voortgezet door jachtliefhebbers, terwijl de Fox steeds verfijnder werd in de constitutie, dankzij de stamgasten van hondenshows. Deze hond is naar verluidt het resultaat van een kruising tussen de Bull Terriër en de Manchester Terriër.

Uiterlijke kenmerken Fox Terrier

 • Fox Terrier
  Fox Terrier
 • Fox Terrier
  Fox Terrier
 • Fox Terrier
  Fox Terrier
 • Fox Terrier
  Fox Terrier
 • Fox Terrier
  Fox Terrier

  Grootte Fox Terrier

  Teef : 33 tot 35 cm

  Reu : 35 tot 39 cm

  Gewicht Fox Terrier

  Teef : 6 tot 8 kg

  Reu : 7 tot 9 kg

  Vachtkleur Fox Terrier

  Wit

  Vachttype

  Oogkleur Fox Terrier

  Bruin

  Uiterlijke kenmerken Fox Terrier

  De Foxterriër, die alleen op basis van de vacht is onderverdeeld in twee verschillende honden, is een zeer actieve en levendige hond. De kracht en sterke skeletstructuur zit in een compact lijf, zonder ooit zwaar te lijken. Rechtop heeft het gelijkenissen met een goed gebouwd jachtpaard. De schedel is plat, vrij smal en deze vernauwt verder rond de ogen. De stop is matig uitgesproken. De kaak en onderkaak zijn versterkt. De kleine en donkere ogen moeten zo rond mogelijk zijn en een intelligente uitdrukking uitstralen. De kleine V-vormige oren vouwen naar voren richting de wangen; de vouw van de oren zit aan de bovenkant van de schedel. De ledematen zijn recht en hebben grote botten; deze mogen geen hoekingen vertonen wanneer de ledematen van voren worden bekeken. De staart hangt hoog en wordt altijd vrolijk gedragen; het is nooit naar achteren gebogen of weggestopt.

  Goed om te weten

  In Engeland staan ​​Foxterriërs bijzonder hoog aangeschreven, vooral dankzij de vele overwinningen op de beroemde Westminster Best in Show.

  Dit is het meest succesvolle ras, met in totaal 18 overwinningen, waarvan 14 werden opgeëist door het ruwharige soort.

  Karakter

  • 100%

   Aanhankelijk

   Ondanks het sterke temperament is de Foxterriër erg aanhankelijk binnen het gezin. De hond is dol op de verzorgers, verwelkomt bekende gasten, en kan heel goed zachtaardig en volgzaam zijn met kinderen. 

  • 100%

   Speels

   Deze terriër is erg energiek, levendig, vrolijk en bruisend. De zeer pittige persoonlijkheid maakt deze hond vooral dol op speeltijd met kinderen, als deze de viervoeter respectvol behandelen.

  • 33%

   Rustig

   De Fox Terriër is alert en actief, ondanks dat ligt deze hond af en toe graag aan de voeten van de verzorger en slaapt daar nadat de hond is teruggekeerd van een wandeling of jacht. De Fox Terrier is geen showhond.

   Energiek, levendig, zeer snel, onvermoeibaar en zelden stil, de Fox Terrier is een onverschrokken hond die de meest dynamische en atletische verzorgers tevreden kan stellen.

  • 66%

   Intelligent

   De jachtvaardigheden maken de Terriër behoorlijk intelligent, deze kan goed omgaan met het aanpassen aan verschillende opdrachten die de hond worden gegeven.

  • 100%

   Jager

   Veerkrachtig, moedig en slim, de Fox Terrier is een zeer goede werkassistent voor iedereen die er een nodig heeft. De hond kan op verschillende dieren jagen, van klein ongedierte tot groter wild. Deze viervoeter wordt vooral gewaardeerd om de ondergrondse jachtvaardigheden (graven), met name bij het jagen op vossen en dassen.

   De veelzijdigheid van de terriër stelt deze in staat om bovengronds te jagen. De hond haalt en tilt bevederd en behaard klein wild op. Ook kan de Fox Terrier jagen door een ring van rennende honden te vormen om het grote wild te plagen. Ondergronds jaagt deze hond door in holen te jagen. 

  • 66%

   Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

   Uitgenodigde gasten worden altijd welkom geheten door deze jachthond. Wanneer een vreemdeling echter nadert, zal de Fox hoogstwaarschijnlijk beginnen te blaffen, om iedereen te stoppen die mogelijk een indringer kan zijn.

   Een goede en voorzichtige introductie is nodig voor deze wilskrachtige hond, om iemands entree op het eigen terrein te accepteren. Zodra dat gebeurt, wordt de hond heel gastvrij.

   Toch wordt verzorgers van een Fox Terriër sterk aangeraden de hond goed in de gaten te houden als deze wordt gestuurd om gasten positief of negatief te verwelkomen.

  • 66%

   Onafhankelijk

   De koppige en hardnekkige kant van de Fox kan ervoor zorgen dat deze een onafhankelijke hond lijkt, maar de terriër kan ook aanhankelijk zijn. De gehechtheid aan de sociale groep is soms goed verborgen, maar desalniettemin nog steeds zeer aanwezig.

   Zodra er een vertrouwensband is ontstaan ​​tussen de hond en het adoptiegezin, neemt de Fox Terrier het ter harte om de familie te plezieren. De goedkeuring van alle leden van die sociale groep zijn heel erg belangerijk voor deze hond.

   Gedrag Fox Terrier

   • 66%

    Kan goed alleen zijn

    Als de terriër voldoende beweging heeft gehad zowel voor als na een periode van alleen zijn, zal de afwezigheid van de verzorgers geen probleem zijn voor deze hond.

    Als de verzorger dat niet heeft gedaan, zal deze viervoeter gaan blaffen en storend zijn om de gevoelens van frustratie en ongemak over de situatie te uiten.

    Sommige speeltjes kunnen de Fox Terrier misschien bezig houden en voor afleiding zorgen, om het gevoel te minderen dat de tijd te langzaam gaat. Maar hoe dan ook de afwezigheid mag niet lang duren, want dat tolereren deze honden niet.

   • 66%

    Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

    Ondanks het hardnekkige en koppige temperament, wil de Foxterriër graag behagen, wat verschillende soorten training aanzienlijk makkelijker maakt. Dat gezegd hebbende, een vroege en stevige training, dit uiteraard zonder wreedheid, is onmisbaar om van deze hond een aangenaam gezelschapsdier te maken.

    Deze hond is vrij zelfverzekerd en dominant van aard en zal niet gemakkelijk toestaan dat iemand de hond wil aanhalen. Dit zal alleen worden geaccepteerd als er een goede intentie voelbaar is en de continuïteit duidelijk wordt weergegeven in de bevelen die de hond krijgt.

    De koppigheid van deze hond mag nooit een reden zijn om brutaliteit tegenover deze viervoeter te rechtvaardigen. Ook niet om de medewerking van de Fox Terriër te krijgen. Als je dat wel doet loop je een grote kans om het vertrouwen en het wederzijds respect tussen jou en je hond te verpesten.

    Het is zelfs zo, dat zodra de Foxterriër pup voor het eerst in het huishouden wordt opgenomen, er enkele duidelijke regels moeten worden vastgesteld. Dat doe je om te voorkomen dat de hond slechte gewoonten oppikt. Geduld is het sleutelwoord bij het behalen van veelbelovende resultaten.

    De hulp van een professional in training en hondengedrag zal geen luxe zijn, vooral niet voor beginnende verzorgers.

    Training moet eerst prioriteit geven aan het aanroepen om de hond onder controle te houden wanneer een vreemde factor de aandacht trekt. Socialisatie is ook heel erg belangrijk, aangezien deze hond zeer imposant, en soms zelfs agressief, kan blijken te zijn tegenover andere honden en andere dieren, met altijd de behoefte om de overhand te hebben.

   • 100%

    Blaft graag

    De Foxterriër is een felle blaffer. In die zin is het een goede waakhond, en hoewel dit misschien niet de functie is die het meest gewild is bij verzorgers, zal het moeilijk zijn om het geblaf te onderdrukken, aangezien het een van de belangrijkste communicatiemiddelen is van deze hond.

   • 100%

    Neiging om weg te lopen

    Zoals het geval is bij veel jachthonden, is de drang om te speuren vaak sterker dan wat dan ook, wat leidt tot regelmatige ontsnappingen.

    De belangrijkste manieren om dit te beperken zijn enerzijds een zeer veilige omgeving met een hermetisch afgesloten omheining die vaak wordt gecontroleerd en anderzijds dagelijkse buitenwandelingen (aangelijnd als het aanroepen nog niet onder de knie is).

    Volgspellen en oefeningen helpen om op een gecontroleerde manier met het instinct van de hond om te gaan. Dit zou de drang van de Terriër om weg te rennen kunnen verminderen, aangezien de hond dan veel kansen zal hebben om bij de verzorger aanwezig te zijn en daarmee de tijd te besteden.

    Ook erg belangrijk, geef de hond een penning met de contactgegevens van de verzorger. Deze zal het makkelijker maken om de hond weer te vinden als deze vermist raakt. 

   • 100%

    Neiging om dingen kapot te maken

    Als de Fox Terrier last krijgt van verveling, kan deze een echte bulldozer zijn. In de tuin zal de hond nogal wat gaten graven en thuis zal deze viervoeter zich op alles werpen binnen reikbaarheid.

    Daarom is het nodig om de Foxterriër zo veel mogelijk energie kwijt te laten raken, om te voorkomen dat deze de overgebleven energieopslag kwijt raakt aan wat we eenvoudigweg als misdragen zouden omschrijven.

   • 100%

    Eetlust

    Als grote eter moet je absoluut oppassen dat je deze hond niet te veel voedt, want zolang er iets te eten is, zal de Fox Terrier blijven eten!

   • 66%

    Geschikt als waakhond

    Deze Terriër is nogal indringend in het aankondigen van iemands aanwezigheid. Een goede waakhond, alert en luidruchtig. Ondanks het kleine formaat kunnen het zelfvertrouwen en de strenge uitdrukking van de Fox Terrier erin slagen indringers af te schrikken.

   • 33%

    Geschikt als eerste hond

    Het is erg riskant om deze kleine hond alleen vanwege het fysieke uiterlijk te adopteren. Het is van het grootste belang om rekening te houden met de specifieke gedragskenmerken, aangezien deze verre van onschadelijk zijn.

    Met de neiging om de overhand te nemen, mag deze hond niet zomaar in de handen van iemand worden geplaatst. De verzorgers zullen streng moeten zijn om een ​​zekere mate van controle over de hond te krijgen, in plaats van aan de Fox onderworpen te worden.

    Als toekomstige verzorgers helemaal geen interesse hebben in de jacht, wordt aanbevolen dat deze een meer volgzame hond overwegen om te adopteren.

    Lees verder na de advertentie

    Advertentie laden ...

    Fox Terrier adopteren

    • Freek, reutjes ter adoptie
     1 Jaar
     Fox Terrier
     Smilde

    Is het ras Fox Terrier geschikt voor jou?

    Doe de test

    Levensstijl

    • 66%

     Kan de Fox Terrier in een appartement leven?

     Deze jachthond is het gelukkigst in landelijke omgevingen of in een huis met een grote tuin. Een buitenruimte waar de hond beschikking over heeft, mag nooit een excuus zijn om het ontbreken van wandelingen te rechtvaardigen. Dagelijks wandelen blijft uitermate belangrijk om een goede mentale en fysieke balans van de hond te verzekeren.

     Als de Fox in een stedelijke omgeving is opgroeid, zal deze moeten wennen aan verschillende geluiden (toeteren, sirenes, enz.), Leer de hond aan de lijn te lopen zonder te trekken, en als er andere honden in de buurt komen laat dan niet toe dat de Fox Terriër overdreven gaat reageren.

     Wonen in een apparatement kan mogelijk zijn voor de Foxterriër, als deze tegelijkertijd voldoende beweging krijgt. Maar het waakhondinstinct, in combinatie met de neiging tot overmatig geblaf, kan de buren enigszins storen.

    • 100%

     Behoefte aan beweging/ sportief

     Als de Foxterriër niet jaagt, moeten de grote energievoorraden van deze hond absoluut worden gericht naar recreatieve en fysieke activiteiten die het lichaam, intellect en vooral het reukvermogen stimuleren.

     Deze hond is het meest geschikt voor beschikbare en actieve verzorgers, omdat de viervoeter het niet tolereert dat deze tussen vier muren wordt opgesloten, zelfs niet als er toegang is tot een grote tuin.

     De Terriër moet meerdere lange wandelingen per dag krijgen en het wordt aanbevolen om een ​​hondensport te beoefenen (zoals behendigheid, speuren, hondenkruisen, flyball, enz.).

    • 66%

     Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

     Door het kleine formaat is deze jachthond een gemakkelijk te vervoeren hondje. Echter, door de rusteloosheid van deze viervoeter, kan de hond bijna nooit stil blijven. Helaas zal reizen daarom moeilijk te controleren zijn, zowel voor de verzorger als voor de hond.

     Gezelschap

     • 33%

      Kan een Fox Terrier samen met katten?

      De Foxterriër neemt graag de overhand en houdt goed in de gaten wat beweegt. Als gevolg hiervan zal de relatie die deze hond met katten heeft in wezen afhangen van de kwaliteit van de socialisatie, waaraan deze onverschrokken kleine viervoeter is blootgesteld.

      Het zal moeilijk zijn om samenwonen veilig en vreedzaam te maken. Toch is niets onmogelijk, en als deze hond zij aan zij met een kat opgroeit, wordt deze er misschien geen vrienden mee, maar de hond leert dan waarschijnlijk wel om de aanwezigheid van de kat te tolereren.

     • 33%

      Kan een Fox Terrier samen met honden?

      Deze Terriër is erg jaloers en kan in een gemene bui een andere hond bespringen, zelfs als het groter is. Waarschuwing: samenwonen met andere honden ligt erg gevoelig. Het kan alleen worden overwogen als beide honden naast elkaar zijn opgegroeid en al heel vroeg gesocialiseerd zijn.

     • 100%

      Is de Fox Terrier een kindvriendelijke hond?

      Het integreren van deze hond in een gezin met kinderen is absoluut mogelijk, zelfs aanbevolen, omdat dit hondje dol is op kinderen.

      Wees wel voorzichtig, er zullen absoluut enkele gedragsregels moeten worden opgesteld om de kinderen te leren respect voor de hond te hebben.

     • 66%

      Is een Fox Terrier geschikt voor ouderen?

      Deze jachthond is in geen enkele vorm gemaakt voor een zittend leven. Levenslustige en ondernemende ouderen die aan de behoefte van deze zeer actieve hond kunnen voldoen, zouden deze hond kunnen adopteren. 

      %}

      Wat kost een Fox Terrier?

      De prijs van een Foxterriër is afhankelijk van de afkomst, leeftijd en het geslacht. Je moet er rekening meer houden dat een geregistreerde hond gemiddeld tussen de € 800,- en €1000,- kost.

      Het maandelijkse budget dat nodig is voor goede voeding en de jaarlijkse gezondheidszorg (vaccinaties, ontwormen enz.) is ongeveer € 40,-

      Verzorging

      Het verzorgen van de draadharige Terriër zal natuurlijk meer werk zijn dan die van de gladharige, maar blijft desalniettemin eenvoudig en beperkt.

      Wekelijkse borstelbeurten zijn voldoende om de esthetische en beschermende eigenschappen van de vacht te behouden. De draadharige Fox Terrier heeft twee of drie borstelbeurten nodig per week en voor de gladharige is één keer per week voldoende.

      Trimbeurten worden aanbevolen voor de ruwharige Foxterriër, laat deze uitvoeren door een professionele hondentrimmer, dit niet meer dan drie keer per jaar.

      Haaruitval

      De draadhaar en de gladhaar verliezen heel weinig haar, en het verlies van de seizoenen is niet bijzonder voelbaar, wat de verzorging enorm makkelijk maakt.

      Voeding Fox Terrier

      De voeding van deze hond moet zorgvuldig worden gecontroleerd om overgewicht te voorkomen. De dagelijkse porties zullen moeten worden aangepast aan de lichamelijke conditie van de hond, de dagelijkse activiteiten, leeftijd en de algehele gezondheid.

      Eén maaltijd per dag is voldoende, bij voorkeur 's avonds om een ​​betere spijsvertering te bevorderen. Pas echter op voor maagtorsie, die vooral terugkomt bij de zeer actieve hondenrassen. Minstens een uur voor en na elke maaltijd moet deze hond rusten.

      Nogal een veelvraat, het eten kan daarom het beste worden verspreid over een deken of in de tuin, om te voorkomen dat de hond het te snel binnenkrijgt. Dit heeft ook als bijkomend voordeel dat het de reukzin van de hond stimuleert en het een waardevolle activiteit is die aan de behoeften en instincten voldoet.

      Toezicht van een dierenarts wordt geadviseerd tijdens de gehele groeiperiode van de Foxterriër. Bovendien moet de hond het hele leven brokjes van hoge kwaliteit krijgen.

      Gezondheid Fox Terrier

      Hoe oud wordt een Fox Terrier?

      De levensverwachting van de Foxterriër is ongeveer 13 jaar.

      Sterk/ bestendig

      Beide soorten zijn rustiek, zeer robuust en hebben een lange levensverwachting.

      Kan goed tegen warmte

      Wees op je hoede voor intense lichamelijke activiteit in tijden van hevige hitte. Het zal nodig zijn om de wandelingen aan te passen aan de temperaturen, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan wandelingen in de vroege ochtend en late nacht, zodat deze hond de energie kwijt kan zonder risico op ververhitting.

      Kan goed tegen kou

      De gladharige Fox is behoorlijk kwetsbaar voor de kou, in tegenstelling tot de ruwharige Fox.

      Neiging om snel aan te komen

      De voeding van deze hond moet worden gecontroleerd en er moet aan de behoefte van dagelijkse lichaamsbeweging worden voldaan om het beoogde gewicht stabiel te houden.

      Veelvoorkomende ziektes

      • Aangeboren megaesophagus (abnormale contractie en verwijding van de slokdarm)
      • Hartproblemen (tetralogie van Fallot)
      • Erfelijke neurologische coördinatiestoornissen (veel Terriërs worden hierdoor getroffen)
      • Huidproblemen (ontsteking van de huid)
      • Mastocytoom (huidkanker)
      • Epilepsie
      • Congenitaal vestibulair syndroom (problemen met de binnenkant van het oor)
      • Oogproblemen (ontwrichting van de lens, cataract)
      Laat een reactie achter over dit ras
      Log in om een reactie te plaatsen