Fox Terrier

Andere namen : Fox Terrier Gladhaar, Fox Terrier Draadhaar, Ruwharige Foxterrier

Foto: volwassen hond ras Fox Terrier
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Fox Terrier heeft een levensverwachting van 10 tot 14 jaar.

Karakter

Grootte

Klein

Volwassen afmetingen

Teef 33 tot 35 cm
Reu 35 tot 39 cm

Volwassen gewicht

Teef 6 tot 8 kg
Reu 7 tot 9 kg
Vachtkleur
Wit
Vachttype
Kort
Oogkleur
Bruin

Aankoopprijs

Een Fox Terrier kost tussen de 800€ en 1200€

Goed om te weten

Meer informatie over de Fox Terrier

Oorsprong en geschiedenis van de Fox Terrier

Het Foxterriër ras is erg oud en stamt af van verschillende Terriër-variëteiten die ooit wijdverspreid waren in Engeland, meestal voor de vossenjacht. De oorspronkelijke fokkerij van de Terriër voor vossenjacht vond plaats in het begin van de 19e eeuw op initiatief van dominee Jack Russell. Het is voortgezet door jachtliefhebbers, terwijl de Fox steeds verfijnder werd in de constitutie, dankzij de stamgasten van hondenshows. Deze hond is naar verluidt het resultaat van een kruising tussen de Bull Terriër en de Manchester Terriër.

Opvoeding van de Fox Terrier

Ondanks het hardnekkige en koppige temperament, wil de Foxterriër graag behagen, wat verschillende soorten training aanzienlijk makkelijker maakt. Dat gezegd hebbende, een vroege en stevige training, dit uiteraard zonder wreedheid, is onmisbaar om van deze hond een aangenaam gezelschapsdier te maken.

Deze hond is vrij zelfverzekerd en dominant van aard en zal niet gemakkelijk toestaan dat iemand de hond wil aanhalen. Dit zal alleen worden geaccepteerd als er een goede intentie voelbaar is en de continuïteit duidelijk wordt weergegeven in de bevelen die de hond krijgt.

De koppigheid van deze hond mag nooit een reden zijn om brutaliteit tegenover deze viervoeter te rechtvaardigen. Ook niet om de medewerking van de Fox Terriër te krijgen. Als je dat wel doet loop je een grote kans om het vertrouwen en het wederzijds respect tussen jou en je hond te verpesten.

Het is zelfs zo, dat zodra de Foxterriër pup voor het eerst in het huishouden wordt opgenomen, er enkele duidelijke regels moeten worden vastgesteld. Dat doe je om te voorkomen dat de hond slechte gewoonten oppikt. Geduld is het sleutelwoord bij het behalen van veelbelovende resultaten.

De hulp van een professional in training en hondengedrag zal geen luxe zijn, vooral niet voor beginnende verzorgers.

Training moet eerst prioriteit geven aan het aanroepen om de hond onder controle te houden wanneer een vreemde factor de aandacht trekt. Socialisatie is ook heel erg belangrijk, aangezien deze hond zeer imposant, en soms zelfs agressief, kan blijken te zijn tegenover andere honden en andere dieren, met altijd de behoefte om de overhand te hebben.

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Fox Terrier

De prijs van een Foxterriër is afhankelijk van de afkomst, leeftijd en het geslacht. Je moet er rekening meer houden dat een geregistreerde hond gemiddeld tussen de € 800,- en €1000,- kost.

Het maandelijkse budget dat nodig is voor goede voeding en de jaarlijkse gezondheidszorg (vaccinaties, ontwormen enz.) is ongeveer € 40,-

Wil je een hond van het ras Fox Terrier?

Freek, reutjes ter adoptie

2 Jaar

Fox Terrier

Smilde

Fox Terrier ter adoptie Dieren ter adoptie

Is het ras de Fox Terrier geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: