Epagneul Bleu de Picardie

Andere naam: Blue Picardy Spaniel

Epagneul Bleu de Picardie
Volwassen Epagneul Bleu de Picardie

De Epagneul Bleu de Picardie werd aan het begin van de 20e eeuw in Frankrijk ontwikkeld. Ze stamt af van de Picardische spaniël en de Engelse setter. Net als haar naaste familieleden is de Blue Picardy Spaniel een zeer energieke hond die elke dag ongeveer twee uur beweging nodig heeft. Deze veelzijdige jachthond kan ook een geweldig familiehuisdier zijn, hoewel ze buiten Frankrijk en Noord-Canada uiterst zeldzaam zijn.

Algemene informatie Epagneul Bleu de Picardie

Hoe oud wordt een Epagneul Bleu de Picardie? :

7

19

12

14

Karakter :

Aanhankelijk Speels Jager

Grootte Epagneul Bleu de Picardie :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

In het begin van de 20e eeuw was het gebied rond de monding van de rivier de Somme een populaire jachtplek voor Franse en Britse wildjagers, maar de Britse jachtpartijen waren wettelijk verplicht hun honden in de omgeving van Picardië in quarantaine te plaatsen. Deze Engelse setters werden gekruist met Franse jachthonden en de Blue Picardy Spaniel werd geboren. Het werd in 1938 erkend als een apart ras en is nog steeds een populaire werkhond in Frankrijk en de Franstalige gebieden van Canada.

FCI groep

FCI groep

Groep 7 - Voorstaande honden (Pointer honden)

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Epagneul Bleu de Picardie

Epagneul Bleu de Picardie
Epagneul Bleu de Picardie
Epagneul Bleu de Picardie

Grootte Epagneul Bleu de Picardie

Teef : 55 tot 68 cm

Reu : 57 tot 60 cm

Gewicht Epagneul Bleu de Picardie

Teef : 15 tot 18 kg

Reu : 15 tot 18 kg

Vachtkleur Epagneul Bleu de Picardie

Vachttype

Oogkleur Epagneul Bleu de Picardie

Bruin

Uiterlijke kenmerken Epagneul Bleu de Picardie

De Blue Picardy Spaniel heeft een laag, atletisch frame en is goed gebouwd voor werk. Dit is een goed geproportioneerde hond met een rijke, zijdeachtige vacht. De trotse en alerte houding weerspiegelt de persoonlijkheid en fysieke capaciteiten. Ze hebben een relatief brede, ovale schedel en rustige, expressieve ogen. Net als de meeste andere spaniëls heeft de Blue Picardy lange slappe oren.

Goed om te weten

Karakter

100%

Aanhankelijk

Deze vriendelijke, zachtaardige hond houdt ervan om veel genegenheid te tonen en te ontvangen.

100%

Speels

Energieke werkhonden zoals de Picardy Blue houden van spelen, en het is erg belangrijk voor hun vroege ontwikkeling en gezondheid op de lange termijn.

66%

Rustig

Zolang aan haar behoeften wordt voldaan, zal ze thuis kalm en ontspannen zijn. Ze past zich heel goed aan het gezinsleven aan.

66%

Intelligent

Zoals de meeste werkhonden is de Blue Picardy een snelle leerling met een natuurlijk verlangen om indruk te maken op de roedelleider. Ze is in staat complexe commando’s te begrijpen en vergeet zelden een nieuwe ‘truc’.

100%

Jager

Deze honden zijn geboren trackers en retrievers. Ze heeft een uitzonderlijk hoge prooidrift en houdt vooral van jagen op nat terrein.

33%

Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

Picardische spaniëls zijn sociale honden die gedijen in menselijk gezelschap. Ze zijn ook erg nieuwsgierig en willen graag zoveel mogelijk menselijke vrienden maken.

33%

Onafhankelijk

Ze houdt van haar verzorger en wijkt niet van je zijde.

Gedrag Epagneul Bleu de Picardie

33%

Kan goed alleen zijn

Deze honden zijn niet geschikt voor lange perioden van eenzaamheid. Ze vormen een zeer sterke band met hun verzorgers en zullen snel geestelijke gezondheidsproblemen krijgen als ze niet genoeg gezelschap krijgen.

100%

Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

De Blue Picardië is een van nature gehoorzaam ras dat heel goed reageert op de juiste trainingsmethoden. Sessies moeten kort, leuk en uitdagend zijn.

33%

Blaft graag

Over het algemeen vrij rustig. Geen specifieke problemen met overmatig blaffen.

100%

Neiging om weg te lopen

Houd haar goed in de gaten tijdens lange wandelingen zonder riem en beveilig alle buitenruimtes. Er is een kans dat ze wegloopt.

66%

Neiging om dingen kapot te maken

Ze houden er niet van om alleen te zijn. Als ze te lang zonder afleiding zijn kunnen ze dingen slopen.

100%

Eetlust

Ze kunnen behoorlijk hebzuchtig zijn. Ze eten wanneer je dat blijft toestaan. Doe dus rustig aan met traktaties.

33%

Geschikt als waakhond

Mede door hun vriendelijkheid zijn het geen goede waakhonden.

100%

Geschikt als eerste hond

De Blue Picardy Spaniel is gemakkelijk te trainen en zijn zachte en gehoorzame karakter is een geweldige match voor de beginnende hondenbezitter.

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor Epagneul Bleu de Picardie ...

Dieren ter adoptie

Is het ras Epagneul Bleu de Picardie geschikt voor jou?

Doe de test

Levensstijl

66%

Kan de Epagneul Bleu de Picardie in een appartement leven?

Ze kan zich aanpassen aan het leven in een flat, zolang ze maar elke dag voldoende tijd buitenshuis krijgt om te wandelen.

100%

Behoefte aan beweging/ sportief

Deze honden hebben elke dag maximaal twee uur beweging nodig. En ze hebben veel tijd nodig zonder de riem. Idealiter moeten ze worden meegenomen naar grote parken of het platteland.

Gezelschap

66%

Kan een Epagneul Bleu de Picardie samen met katten?

Deze honden zijn gefokt om harige wezens op te sporen en te achtervolgen; het is zeer waarschijnlijk dat ze katten als potentiële prooi zien, tenzij ze samen zijn opgegroeid.

66%

Kan een Epagneul Bleu de Picardie samen met honden?

De Blue Picardië Spaniel is een sociaal dier dat goed overweg kan met andere honden. Deze natuurlijke roedelhonden vestigen snel een hiërarchie en nemen zelden hun toevlucht tot agressief of confronterend gedrag. Vroege socialisatie is belangrijk om hondenregels te ontwikkelen.

100%

Is de Epagneul Bleu de Picardie een kindvriendelijke hond?

Ze zijn bijzonder goed met kinderen, een ideale gezinshond dus.

66%

Is een Epagneul Bleu de Picardie geschikt voor ouderen?

Persoonlijk zijn deze honden zeer geschikt voor oudere verzorgers. Sommige senioren kunnen echter moeite hebben met de bewegingseisen van Epagneul Blue de Picardie

%}

Wat kost een Epagneul Bleu de Picardie?

We hebben niet genoeg gegevens om een gemiddelde prijs vast te stellen, maar je kunt verwachten dat je meer dan € 800,- betaalt voor een goed opgevoede puppy. Het verzorgen van een hond van deze omvang kost doorgaans tussen de € 40 en € 60 per maand, inclusief eten, medische/verzekeringen en bijkomende kosten.

Verzorging

Haar lange, zijdeachtige vacht heeft een wekelijkse borstelbeurt nodig om klitten te voorkomen. Ze moet ook worden gecontroleerd na elke jacht of boswandeling.

Haaruitval

Gemiddelde rui.

Voeding Epagneul Bleu de Picardie

Elke dag 2-3 kopjes hondenvoer van hoge kwaliteit. Industrieel of rauw voedsel is prima: voor deze hond maakt het niet uit, zolang de producten maar van goede kwaliteit zijn en aan haar behoeften voldoen, vooral in overeenstemming met haar dagelijkse uitgaven.

Gezondheid Epagneul Bleu de Picardie

Hoe oud wordt een Epagneul Bleu de Picardie?

rond de 13 jaar.

Sterk/ bestendig

Werkhonden zijn over het algemeen sterk en robuust, en de Blue Picardy Spaniel is daarop geen uitzondering.

Kan goed tegen warmte

Picardische spaniëls hebben geen problemen met warmer weer, hoewel het het beste is om ze tijdens de heetste delen van de dag niet te trainen. Ze kunnen nogal opgewonden raken, wat kan leiden tot overhitting.

Kan goed tegen kou

Deze winterharde honden kunnen uitstekend tegen het koude weer. Ze hebben een dichte, isolerende vacht die is ontworpen om ze warm te houden, en kunnen veilig in het ijs duiken om wild te vangen.

Neiging om snel aan te komen

Ze zijn erg hebzuchtig, en risico op overgewicht ligt dan ook op de loer. Voldoende lichaamsbeweging is dan ook essentieel voor de gezondheid van de viervoeter.

Veelvoorkomende ziektes

Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen