Braque d'Auvergne

Andere namen : Auvergne Pointer, Bleu d'Auvergne

Braque d'Auvergne
Volwassen Braque d'Auvergne

Deze universele jachthond, de Braque d'Auvergne, is ook een gehoorzame en zachtaardige gezelschapshond. Hoewel het buiten Frankrijk niet enorm populair is, lijkt het zeker op andere Pointer-rassen. Als je op zoek bent naar een familiehond waarvan bekend is dat hij aanhankelijk en zachtaardig is, zoek dan niet verder dan de Braque d'Auvergne.

Algemene informatie Braque d'Auvergne

Hoe oud wordt een Braque d'Auvergne? :

6

18

11

13

Karakter :

Aanhankelijk Rustig Intelligent Jager

Grootte Braque d'Auvergne :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

Hoewel de exacte erfenis van het Braque d'Auvergne-ras niet gedocumenteerd is, is het zeker een oud ras dat in de 18e eeuw in Frankrijk werd ontwikkeld. Tijdens de 17e eeuw was het Braque Francais-ras erg populair en het is duidelijk dat dit ras werd gekruist met andere geur- en werkhonden in de regio Braque. Het Auvergne Pointer-ras werd in 2006 erkend door de FCI .

FCI groep

FCI groep

Groep 7 - Voorstaande honden (Pointer honden)

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Braque d'Auvergne

Braque d'Auvergne
Braque d'Auvergne
Braque d'Auvergne
Braque d'Auvergne
Braque d'Auvergne

Grootte Braque d'Auvergne

Teef : 57 tot 63 cm

Reu : 53 tot 59 cm

Gewicht Braque d'Auvergne

Teef : 22 tot 25 kg

Reu : 22 tot 25 kg

Vachtkleur Braque d'Auvergne

Vachttype

Oogkleur Braque d'Auvergne

Bruin

Uiterlijke kenmerken Braque d'Auvergne

De Braque d'Auvergne heeft een nobele uitstraling, met een grote, rechthoekige lichaamscontour. De gezichtsvorm van de hond, waarbij de schedel en de snuit niet evenwijdig zijn, geeft de hond een neus van het Romeinse type. De oren van de hond hangen naar beneden en hebben afgeronde randen. De hond heeft een gespierd lichaam, terwijl hij zijn staart vrij hoog en horizontaal draagt. Zijn sterke benen zullen hem over lange afstanden en vele terreinen dragen.

Goed om te weten

Karakter

100%

Aanhankelijk

Dit ras heeft een aanhankelijke en levendige persoonlijkheid, wat hem zeker een goede keuze maakt als gezinshond.

66%

Speels

Als aanhankelijke hond zal de Franse Braque dol zijn op alle kinderen in huis. Hij is net zo speels, vriendelijk, geduldig en zachtaardig tegen hen.

100%

Rustig

Als trouw gezelschapsdier is hij een rustige hond die graag naast zijn verzorger wil liggen.

100%

Intelligent

Een intelligent ras dat positief zal reageren op trainingsroutines en instructies.

100%

Jager

Het zijn veelzijdige jachthonden die zijn prooi achtervolgt, maar niet aanvalt.

33%

Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

In de eerste fasen van het ontmoeten van een nieuwe persoon zal deze hond waarschijnlijk beleefd zijn, maar nogal op zijn hoede. Zodra de aanvankelijke verlegenheid echter overwonnen is, zal hij heel gemakkelijk vrienden maken.

33%

Onafhankelijk

Als een pointerras dat tijdens de jacht vrij dicht bij zijn meester werkt, is de Auvergne Pointer niet overdreven onafhankelijk.

Gedrag Braque d'Auvergne

33%

Kan goed alleen zijn

Omdat dit een hond is die ervan houdt om naast zijn verzorger te zijn, heeft hij de neiging angstig en boos te worden als hij alleen wordt gelaten.

100%

Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

Als zeer intelligente hond leert de Braque d'Auvergne snel en reageert hij op trainingsroutines. Jachtroutines zijn voor hem vanzelfsprekend en hoeven zelden te worden aangeleerd. Deze hond moet echter actief zijn, dus houd hier rekening mee en houd hem bezig met gevarieerde activiteiten en taken.

33%

Blaft graag

De Franse Braque staat niet bekend om zijn overmatige blafgewoonten.

66%

Neiging om weg te lopen

Zeker, als jachthond en pointer hond is hij gewend om vrij rond te rennen en achter wild aan te rennen. De Braque d'Auvergne kan een getalenteerde ontsnappingskunstenaar zijn als hij te weinig beweging heeft of zich verveelt.

66%

Neiging om dingen kapot te maken

Als intelligente hond die er de voorkeur aan geeft om bezig te zijn, zal zijn energieke persoonlijkheid resulteren in destructief of hyperactief gedrag als hij zich verveelt of angstig wordt.

100%

Eetlust

Geen hebzuchtig ras. Ze zijn meestal tevreden en wachten tot ze gevoerd worden.

66%

Geschikt als waakhond

Het is geen waakhond. Het is waarschijnlijker dat er een indringer wordt meegenomen in huis dan dat er een wordt verjaagd. 

100%

Geschikt als eerste hond

Als rustige, aanhankelijke en gehoorzame hond maakt de gretige houding van de Franse Braque hem zeker tot een ideale hond voor eerste adoptie.

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor Braque d'Auvergne ...

Dieren ter adoptie

Is het ras Braque d'Auvergne geschikt voor jou?

Doe de test

Levensstijl

33%

Kan de Braque d'Auvergne in een appartement leven?

Niet alleen vanwege de grootte van dit ras, maar ook omdat hij erg energiek is, is de Braque d'Auvergne niet geschikt voor het leven in een flat. Een landelijk huis met veel buitenruimte verdient de voorkeur boven een rijtjeshuis.

100%

Behoefte aan beweging/ sportief

Deze hond is een onvermoeibare werkhond die houdt van krachtige, dagelijkse trainingsroutines.

66%

Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

Vanwege de grote omvang van deze hond is hij niet het meest geschikt als reisgenoot.

Gezelschap

33%

Kan een Braque d'Auvergne samen met katten?

Zoals je waarschijnlijk zou verwachten, is deze hond, omdat hij een jager is die zijn prooi achtervolgt, misschien niet geschikt voor een huis met katten. Aan de andere kant valt hij zijn prooi echter niet aan, dus als hij vanaf jonge leeftijd met katten wordt grootgebracht, zal hij over het algemeen behoorlijk tolerant zijn.

66%

Kan een Braque d'Auvergne samen met honden?

De Braque d'Auvergne kan in de meeste gevallen goed overweg met andere honden en is behoorlijk tolerant ten opzichte van eventuele hondengenoten in huis.

100%

Is de Braque d'Auvergne een kindvriendelijke hond?

Op voorwaarde dat de Braque d'Auvergne vanaf jonge leeftijd met kinderen wordt gesocialiseerd, zal hij een enthousiaste deelnemer zijn aan hun spelletjes en speelmomenten.

66%

Is een Braque d'Auvergne geschikt voor ouderen?

Niet alleen vanwege zijn grote formaat, maar ook omdat hij veel beweging nodig heeft, is de Franse Braque niet geschikt om met een oudere persoon samen te leven.

%}

Wat kost een Braque d'Auvergne?

Omdat het een zeldzaam ras is, kun je verwachten dat je tussen de € 1200 en € 1500 moet betalen voor een Braque d'Auvergne-puppy. 

Gezien zijn omvang zullen de maandelijkse kosten om hem te voeden en te onderhouden rond de € 50 bedragen.

Verzorging

Met zijn korte vacht is verzorging niet zo'n grote uitdaging. Uiteraard helpt het meerdere keren per week borstelen van de vacht van de hond om verharen te voorkomen. Als een hond die in de velden en bossen jaagt, wees dan voorbereid om zijn oren te controleren op vuil om oorinfecties en problemen te voorkomen.

Haaruitval

De Franse Braque verliest niet veel haar.

Voeding Braque d'Auvergne

Als groot hondenras heeft de Braque d'Auvergne een voedzaam hondenvoer van hoge kwaliteit nodig, speciaal samengesteld en geschikt voor een werkhond.

Gezondheid Braque d'Auvergne

Hoe oud wordt een Braque d'Auvergne?

Hoewel het over het algemeen een gezond ras is, kan de Braque d'Auvergne af en toe last hebben van aangeboren gezondheidsproblemen. De levensverwachting is 11 tot 13 jaar.

Sterk/ bestendig

Absoluut een sterke en duurzame hond die in staat is om het grootste deel van de dag buiten te werken als dat nodig is.

Kan goed tegen warmte

Als kortharig ras heeft de Franse Braque geen problemen tijdens periodes van warm weer of bij langdurig rennen over lange afstanden.

Kan goed tegen kou

Als hond die gewend is om te jagen en te werken in de bergachtige streken van Frankrijk, ondervindt deze hond over het algemeen geen problemen bij het buitenshuis werken onder alle weersomstandigheden. Maar hij blijft ook graag thuis, in het comfort van een verwarmd huis.

Neiging om snel aan te komen

Een zeer actieve en energieke hond, die tijdens het werken veel calorieën zal verbranden. Aan de andere kant zal een hond die meer een gezelschapsdier is, vatbaarder zijn voor zwaarlijvigheid als hij te veel wordt gevoerd en niet voldoende beweging krijgt.

Veelvoorkomende ziektes

  • Heup- en elleboogdysplasie
  • Patellaire luxatie
  • Oog problemen
  • Demodex schurft
  • Hazenlip
  • Aortastenose
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen