Braque de l'Ariège

Andere namen: Braque de l'Ariege, Braque du Midi

Braque de l'Ariège
Braque de l'Ariège

Deze Franse staande jachthond is een relatief nieuw ras in de classificatie van werkhonden. Een zeer energieke hond, die voornamelijk als jachthond wordt gehouden en niet als show- of gezelschapshond. Desondanks zijn het goede huisdieren, hoewel ze zich soms nogal afzijdig houden ten opzichte van mensen. De Braque de l'Ariège werd ontwikkeld in de 19e en 20e eeuw met volledig Franse erfenis.

Algemene informatie Braque de l'Ariège

Hoe oud wordt een Braque de l'Ariège? :

6

18

11

13

Karakter :

Intelligent Jager

Grootte Braque de l'Ariège :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

Het Ariège-ras stamde oorspronkelijk af van de oude Franse Braques, maar na verloop van tijd werden deze hoektanden zeer zeldzaam. Het ras is gered door een groep Ariegeois-jagers, die deze honden bleven gebruiken voor jachtdoeleinden. Het werd verder uitgebreid in 1990, toen een team van fokkers zich wijdde aan het fokken en produceren van meer van deze soorten. In 2006 werd de Braque de l'Ariege eindelijk erkend door de FCI.

FCI groep

FCI groep

Groep 7 - Voorstaande honden (Pointer honden)

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Braque de l'Ariège

Grootte Braque de l'Ariège

Teef : 56 tot 65 cm

Reu : 56 tot 65 cm

Gewicht Braque de l'Ariège

Teef : 25 tot 30 kg

Reu : 25 tot 30 kg

Vachtkleur Braque de l'Ariège

Vachttype

Oogkleur Braque de l'Ariège

Bruin

Uiterlijke kenmerken Braque de l'Ariège

Met een sterk lichaam en strakke lijnen is de Braque de l'Ariège gebouwd als werkhond, met een groot uithoudingsvermogen. Het heeft een ronde, rechte schedel en hangende lippen. De neus van de hond kan vleeskleurig of bruin zijn. Lange oren hangen vanaf het gezicht van de hond, naar binnen gericht. De hond heeft lange ledematen die hem tijdens de jacht vele kilometers kunnen dragen.

Goed om te weten

Aangezien de Ariège Pointer een relatief nieuw ras is, is hij zeer zeldzaam. Deze Pointers vertonen vaardigheden op het gebied van jagen, apporteren en wijzen, maar zijn nog steeds zeer vriendelijke en liefdevolle metgezellen. Op een gegeven moment was het ras bijna uitgestorven. Hoewel het vrij zeldzaam is, wordt het ras niet langer bedreigd. De Braque de l'Ariège, zoals hij vaak wordt genoemd, is bedreven in het jagen op kwartels, patrijzen, hazen en vele andere soorten wild.

Karakter

 • 66%

  Aanhankelijk

  Zeker een lieve hond; hij kan aanhankelijk en loyaal zijn tegenover zijn verzorger.

 • 66%

  Speels

  Een zeer energiek en speels ras dat graag actief en bezig wordt gehouden.

 • 66%

  Rustig

  De Ariège Pointer is een werkend ras, dat graag het grootste deel van de tijd bezig wordt gehouden, in plaats van op de bank te liggen. Kalm in huis en in de buurt van kinderen.

 • 100%

  Intelligent

  Als jachthond is de Braque de l'Ariège een zeer intelligente hond, die zowel alleen als op bevel van zijn verzorger kan jagen en werken.

 • 100%

  Jager

  Over het algemeen gebruikt voor de jacht op kwartels en patrijsvogels, hoewel dit ras zich ook goed kan aanpassen aan de jacht op andere soorten.

 • 66%

  Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

  Omdat dit ras nog niet zo lang bestaat, zijn er niet veel voorbeelden van hen die als huisdieren leven. Het is echter bekend dat ze behoorlijk verlegen en gereserveerd zijn tegenover vreemden.

 • 100%

  Onafhankelijk

  Het zijn ongelooflijk snelle honden die genieten van het werk dat ze doen. Ze zijn erg onafhankelijk, vooral tijdens de jacht. De hond weet instinctief wat er moet gebeuren.

  Gedrag Braque de l'Ariège

  • 100%

   Kan goed alleen zijn

   Als zeer onafhankelijke hond heeft de Braque de l'Ariège geen gezelschap van mensen of andere dieren nodig. Ze vervelen zich echter nogal als ze langere tijd alleen worden gelaten.

  • 66%

   Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

   Het trainen van de Braque de l'Ariège-hond is relatief eenvoudig, hoewel, omdat het een zeer onafhankelijk ras is, een goed arsenaal aan commando's essentieel is. De basisbeginselen van vroege training, zoals zitten, stoppen en terugkomen, worden allemaal geadviseerd als de hond een jonge puppy is.

  • 100%

   Blaft graag

   Hoewel het geen geweldige waakhond is, blaft de Ariege als hij iets verdachts in zijn omgeving hoort.

  • 66%

   Neiging om weg te lopen

   Vanwege zijn jachtneigingen zal hij, als hij de kans krijgt om aan de leiding te lopen, kilometers lang doorgaan. Een landelijke locatie die omheind is, is het ideale huis voor dit ras.

  • 66%

   Neiging om dingen kapot te maken

   Hij raakt zeker snel verveeld en gefrustreerd als hij niet actief en geoefend wordt gehouden. Destructief en hyperactief gedrag kan het gevolg zijn.

  • 100%

   Eetlust

   Als zeer energiek hondenras heeft de Ariege Pointer een voedzaam en kwalitatief hoogstaand hondenvoer nodig dat geschikt is voor een werkhond. Geen hebzuchtig ras. Hij kan last hebben van een opgeblazen gevoel.

  • 66%

   Geschikt als waakhond

   Hoewel deze hond blaft als hij iets verdachts ziet, is hij helemaal niet agressief.

  • 100%

   Geschikt als eerste hond

   Als zeer energiek ras houdt deze hond van krachtige lichaamsbeweging en dagelijks van lange wandelingen of joggen. Hij heeft ook een behoorlijk eigenwijs karakter en is daarom niet de beste keuze voor beginnende verzorgers.

   Lees verder na de advertentie

   Advertentie laden ...

   Is het ras Braque de l'Ariège geschikt voor jou?

   Doe de test

   Levensstijl

   • 66%

    Kan de Braque de l'Ariège in een appartement leven?

    Het zou niet praktisch of eerlijk zijn om te verwachten dat deze grote jachthond in een kleine woonruimte zou leven.

   • 100%

    Behoefte aan beweging/ sportief

    De Braque de l’Ariège heeft een enorm uithoudingsvermogen en moet waar mogelijk jagen. Hij blinkt uit in het bestrijken van alle terreinen en kan vele kilometers achter zijn prooi aan rennen. Dagelijkse wandelingen of hardloopsessies zijn een noodzaak.

   • 66%

    Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

    Het is niet aan te raden om lange afstanden af te leggen met de Ariège Pointer in de auto, ook al zit hij vast in een kooi. Hij is zeker geen hond om mee te nemen in het openbaar vervoer vanwege zijn grote formaat en hoge energieniveau.

    Gezelschap

    • 100%

     Kan een Braque de l'Ariège samen met katten?

     Als hondenras met een intense prooidrift is het niet raadzaam om deze hond in de buurt van katten of andere kleine dieren te houden.

    • 100%

     Kan een Braque de l'Ariège samen met honden?

     De Braque de l'Ariège tolereert andere honden in hetzelfde huishouden, maar vroege socialisatie is belangrijk.

    • 100%

     Is de Braque de l'Ariège een kindvriendelijke hond?

     Als de Ariege Pointer als jonge hond aan de kinderen wordt voorgesteld, zouden er geen problemen moeten zijn. Ze tolereren de meeste kinderen en speeltijden, zolang ze niet te luidruchtig zijn.

    • 100%

     Is een Braque de l'Ariège geschikt voor ouderen?

     Als grote, energieke hond is dit ras niet het meest geschikt voor een oudere verzorger. Ze vereisen een grote hoeveelheid inspannende dagelijkse oefeningen.

     %}

     Wat kost een Braque de l'Ariège?

     De initiële aankoopprijs voor het kopen van een Braque de l'Ariège-puppy ligt tussen € 500 en € 700. 

      

     De maandelijkse kosten voor het houden van een hond van dit ras bedragen rond de €60,-

     Verzorging

     Omdat de Braque de l'Ariège een korte vacht heeft, zijn de verzorgingseisen zeer minimaal. Het haar raakt niet gematteerd of in de klit en hoeft niet vaak te worden geborsteld.

     Haaruitval

     Matige haaruitval

     Voeding Braque de l'Ariège

     Zowel teefjes als reutjes hebben voer nodig van hoge kwaliteit, die speciaal toegespitst is op honden die energiek zijn en jagen. Een dieet gebaseerd op rauw vlees is ook zeer geschikt.

     Gezondheid Braque de l'Ariège

     Hoe oud wordt een Braque de l'Ariège?

     Hun gemiddelde levensverwachting is 11 tot 13 jaar.

     Sterk/ bestendig

     De Ariege Pointer is zeer energiek en robuust. Het is een bekwaam jacht- en apporteerras, met een briljant reukvermogen.

     Kan goed tegen warmte

     De korte vacht van de Braque de l'Ariège zorgt ervoor dat hij koel blijft tijdens periodes van warmer weer.

     Kan goed tegen kou

     Omdat deze hond in de eerste plaats een jachthond is, is hij zeer winterhard bij het jagen op vele terreinen, onder alle weersomstandigheden. Hij haalt ook wild van het land en zelfs in koud water zonder enige nadelige gevolgen.

     Neiging om snel aan te komen

     Hoewel hij een zeer actieve hond is, zal hij, zodra hij zich terugtrekt uit zijn werkzame leven en een meer huiselijke hond wordt, gemakkelijker aankomen.

     Veelvoorkomende ziektes

     Algemeen erkend als een stevig en gezond hondenras. Het is echter bekend dat ze vatbaar zijn voor verschillende gezondheidsproblemen, waaronder: 

     Laat een reactie achter over dit ras
     Log in om een reactie te plaatsen