Lakeland Terrier

Andere naam: Lakeland

Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Lakeland Terrier heeft een levensverwachting van 13 tot 15 jaar.

Karakter

Grootte

Middelgroot

Volwassen afmetingen

Teef 34 tot 37 cm
Reu 35 tot 37 cm

Volwassen gewicht

Teef 6 tot 8 kg
Reu 7 tot 9 kg
Vachtkleur
Zwart Bruin Rood Blauw
Vachttype
Kort
Oogkleur
Bruin
Goed om te weten

Meer informatie over de Lakeland Terrier

Oorsprong en geschiedenis van de Lakeland Terrier

De naam komt van een merengebied aan de noordwestkust van Engeland. In die regio werd het ras voornamelijk gefokt voor werk, zoals het geval is bij de meeste andere terriërs. In het meren landschap leefden veel vossen die groter waren dan gemiddeld en doodden kippen, konijnen en wild. Vossenjacht te paard was onmogelijk in deze ontoegankelijke gebieden, vandaar de noodzaak om honden te fokken om te voet te jagen. Dit is hoe de voorouders van de Lakeland Terrier tot stand kwamen. Verschillende terriërs hebben bijgedragen aan de oprichting van het ras dat we vandaag kennen: de Bedlington Terrier, de Dandie Dinmont Terrier, de Border Terrier, de Fox Terrier en de Airedale Terrier. De eerste rasstandaard werd opgesteld in 1912 en de Engelse Kennel Club erkende het Engelse hondenras in 1921. Pas in 1954 werd het officieel erkend door de FCI.

Opvoeding van de Lakeland Terrier

Ze zijn van nature eigenzinnig en dat maak het soms moeilijk om samen te werken. Ze zijn alles behalve gehoorzaam en onderdanig. 

Daarom is een strikte (maar geen gewelddadige), coherente, en consistente opvoeding vereist. Begin hier mee van pup af aan, zodat je een goede relatie krijgt met de hond. 

Hoewel ze hun verzorgers graag een plezier doen, kan hun sterke temperament en scherpe instincten hen soms de regels laten vergeten. Daarom is het belangrijk om altijd bezig door te gaan met het leren van commando's. 

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Lakeland Terrier

De prijs van een Lakeland Terriër varieert op basis van hun afkomst, leeftijd en geslacht. Omdat ze in Nederland nog steeds zeldzaam zijn, is er nog steeds geen betrouwbare informatie over de prijs van een hond met een stamboekinschrijving. Daarom moet je een goede fokker kiezen die kan bewijzen dat ze rashonden verkopen en dat ze geen genetische defecten hebben.

Het maandelijks budget voor een hond van deze omvang is ongeveer € 30 / maand om aan hun behoeften te voldoen. Daarnaast zijn er mogelijke kosten voor een hondenkapper, die regelmatig voorkomen en soms hoog kunnen zijn.

Wil je een hond van het ras Lakeland Terrier?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Lakeland Terrier ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Lakeland Terrier geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: