Lakeland Terrier

Andere namen: Lakeland

Lakeland Terrier

De Lakeland Terriër is erg levendig, moedig, buitengewoon pittig en loyaal aan hun verzorgers. Tegelijkertijd zijn ze onafhankelijk en behoorlijk onvriendelijk tegenover vreemden en andere honden. De Lakeland Terriër is perfect voor het werk waarvoor hij is gefokt, jagen. Ze zijn erg wendbaar en vastberaden en kunnen zonder moeite van rots naar rots springen. Deze honden kunnen een prooi aanvallen en doden die groter is dan henzelf. Hun vurige humeur leidt soms tot ruzie met andere honden.

Algemene informatie Lakeland Terrier

Hoe oud wordt een Lakeland Terrier? :

8

20

13

15

Karakter :

Speels Jager

Grootte Lakeland Terrier :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

De naam komt van een merengebied aan de noordwestkust van Engeland. In die regio werd het ras voornamelijk gefokt voor werk, zoals het geval is bij de meeste andere terriërs. In het meren landschap leefden veel vossen die groter waren dan gemiddeld en doodden kippen, konijnen en wild. Vossenjacht te paard was onmogelijk in deze ontoegankelijke gebieden, vandaar de noodzaak om honden te fokken om te voet te jagen. Dit is hoe de voorouders van de Lakeland Terrier tot stand kwamen. Verschillende terriërs hebben bijgedragen aan de oprichting van het ras dat we vandaag kennen: de Bedlington Terrier, de Dandie Dinmont Terrier, de Border Terrier, de Fox Terrier en de Airedale Terrier. De eerste rasstandaard werd opgesteld in 1912 en de Engelse Kennel Club erkende het Engelse hondenras in 1921. Pas in 1954 werd het officieel erkend door de FCI.

Uiterlijke kenmerken Lakeland Terrier

Grootte Lakeland Terrier

Teef : 34 tot 37 cm

Reu : 35 tot 37 cm

Gewicht Lakeland Terrier

Teef : 6 tot 8 kg

Reu : 7 tot 9 kg

Vachtkleur Lakeland Terrier

Vachttype

Oogkleur Lakeland Terrier

Bruin

Uiterlijke kenmerken Lakeland Terrier

De Lakeland Terriër is een levende hond die zeer geschikt is voor werk. Ze hebben een harmonieuze lichaamsbouw en zijn compact. De kop heeft een platte, elegant gesneden schedel, sterke kaken en een brede, niet al te lange snuit. De ogen zijn donker- of hazelnootbruin. De oren zijn klein en V-vormig. Ze worden enigszins staand gedragen. De hals heeft een mooie lengte en is licht gebogen. De borst is vrij smal, de rug kort en sterk. De poten zijn gespierd en perfect recht. De staart wordt vrolijk gedragen, maar niet over de rug getrokken of opgerold.

Goed om te weten

In de 19e eeuw behoorden de honden, die dezelfde oorsprong hebben als de Lakeland Terrier (namelijk het Lake District in Noord-Engeland), tot verschillende rassen, met namen als "Patterdale Terrier", "Fell Terrier" of "Working Terrier" . Al deze honden werden in 1912 bij elkaar gegroepeerd om de Lakeland Terrier te vormen om het ras dat we vandaag kennen te standaardiseren.

Lakeland Terrier: karakter en jacht

 • 66%

  Aanhankelijk

  Ze worden beschreven als kleine, zelfverzekerde honden die gehecht zijn aan hun sociale groep. Ze gedragen zich naar hun sociale groep vriendelijk en vrolijk. 

 • 100%

  Speels

  Ze kunnen meestal goed overweg met kinderen en spelen ook graag met ze. Pas op met apporteer spelletjes, omdat deze het jachtinstinct kunnen versterken. 

 • 33%

  Rustig

  Zoals een echte terriër, zijn ze gedurfd, vurig en vol energie, vooral als puppy. 

 • 66%

  Intelligent

  Ze zijn erg slim, zelfverzekerd en levendig, wat er voor zorgt dat je graag tijd met ze doorbrengt. 

 • 100%

  Jager

  Het zijn veelzijdige jachthonden die zowel geschikt zijn voor de jacht op otters in het water als ook voor de jacht op vossen en dassen. Ze zijn zeer doortastend, vastberaden en dapper. 

 • 100%

  Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

  Het zijn loyale honden die heel dicht bij hun sociale groep staan. Ze zijn erg wantrouwend tegenover vreemden. Het is niet gemakkelijk om hun vertrouwen te winnen, ze zullen zich afzijdig houden totdat iemand specifiek aan ze voorgesteld wordt. 

 • 100%

  Onafhankelijk

  Zoals veel terriërs zijn het redelijk onafhankelijke honden. Ze hebben hun sociale groep, waar ze erg gehecht aan zijn, niet nodig om zich volledig te ontwikkelen. 

  Gedrag Lakeland Terrier

  • 66%

   Kan goed alleen zijn

   Deze uiterst actieve honden kunnen de afwezigheid van hun verzorgers alleen verdragen wanneer ze van te voren voldoende beweging hebben gehad. Ze hebben geen angst om alleen te zijn, maar kunnen zich wel vervelen of gefrustreerd raken. 

   Als ze dus de gelegenheid hebben gehad om stoom af te blazen voor en na elke periode van alleen zijn, dan kunnen ze dat prima aan. Zorg er wel voor dat ze nooit te lang alleen zijn. 

  • 66%

   Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

   Ze zijn van nature eigenzinnig en dat maak het soms moeilijk om samen te werken. Ze zijn alles behalve gehoorzaam en onderdanig. 

   Daarom is een strikte (maar geen gewelddadige), coherente, en consistente opvoeding vereist. Begin hier mee van pup af aan, zodat je een goede relatie krijgt met de hond. 

   Hoewel ze hun verzorgers graag een plezier doen, kan hun sterke temperament en scherpe instincten hen soms de regels laten vergeten. Daarom is het belangrijk om altijd bezig door te gaan met het leren van commando's. 

  • 100%

   Blaft graag

   Deze honden kunnen zeer hard blaffen, met name tijdens de jacht, wanneer iemand hun territorium binnendringt of wanneer ze zich vervelen. 

  • 100%

   Neiging om weg te lopen

   Door hun sterke jachtinstinct moet men voorzichtig zijn met de tuin en deze goed beveiligen zodat ze niet weglopen. 

  • 66%

   Neiging om dingen kapot te maken

   Deze honden slopen alleen iets wanneer ze te weinig lichaamsbeweging krijgen. 

  • 66%

   Eetlust

   Deze Terriërs hebben niet al te veel honger. Lekkere traktaties maken de opvoeding wel makkelijker. 

  • 66%

   Geschikt als waakhond

   Ondanks hun kleine formaat en niet bijzonder afschrikwekkende voorkomen, kunnen het goede en dappere waakhonden zijn. 

  • 66%

   Geschikt als eerste hond

   Soms zijn ze behoorlijk eigenwijs. Daarom zijn ze niet geschikt voor een eerste adoptie. Echter, mocht je klaar zijn om de uitdaging aan te gaan, dan zal hun opgewektheid en goedwillendheid zelfs beginnende hondenbezitters enthousiast maken. 

   Lees verder na de advertentie

   Advertentie laden ...

   Is het ras Lakeland Terrier geschikt voor jou?

   Doe de test

   Levensstijl

   • 66%

    Kan de Lakeland Terrier in een appartement leven?

    Ze kunnen zowel binnen als buiten leven, het maakt ze niet zo veel uit waar ze wonen. Of het nu in een appartement of in een huis met tuin is, het belangrijkste is dat ze iedere voldoende beweging krijgen om zich volledig te ontwikkelen. 

   • 100%

    Behoefte aan beweging/ sportief

    Ze hebben veel overtollige energie, zoals bij veel terriërs het geval is. Het zijn gepassioneerde werkhonden met een groot uithoudingsvermogen, die dankzij hun robuustheid urenlang een spoor kunnen volgen. 

    Wanneer deze honden niet worden ingezet voor de jacht hebben ze wel sportieve verzorgers nodig die voldoende tijd hebben om te voorzien in hun enorme behoefte aan lichamelijke beweging. Doe dit door dagelijks lange wandelingen te maken en door bijvoorbeeld Canicross, behendigheid of sporen zoeken. 

   • 66%

    Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

    Vanwege hun kleine formaat zou je denken dat reizen geen probleem vormt met deze honden, maar het is vaak wat moeilijker door hun levendige karakter. 

    Een goede opvoeding in combinatie met een vroege socialisatie maken het mogelijk ze bijna overal mee naartoe te nemen. 

    Gezelschap

    • 33%

     Kan een Lakeland Terrier samen met katten?

     Hun scherpe jachtinstinct maakt het samenleven met katten erg moeilijk, en zal nooit echt vredig zijn. 

    • 33%

     Kan een Lakeland Terrier samen met honden?

     Zeer vroege socialisatie is vereist om deze honden vreedzaam met andere honden te kunnen laten communiceren. Ze veroorzaken regelmatig conflicten door hun enorme energie, levendigheid en durf. 

    • 66%

     Is de Lakeland Terrier een kindvriendelijke hond?

     Ze kunnen goed overweg met kinderen, maar is geduld niet hun sterkste eigenschap. Zorg er daarom voor dat de kinderen leren om de hond met rust te laten en niet als speelgoed of knuffel te zien. 

    • 33%

     Is een Lakeland Terrier geschikt voor ouderen?

     Deze honden zijn veel te actief en bruisend voor senioren die simpelweg niet aan hun behoeften kunnen voldoen. Ze hebben verzorgers nodig die veel tijd hebben en sportief en actief zijn. 

     %}

     Wat kost een Lakeland Terrier?

     De prijs van een Lakeland Terriër varieert op basis van hun afkomst, leeftijd en geslacht. Omdat ze in Nederland nog steeds zeldzaam zijn, is er nog steeds geen betrouwbare informatie over de prijs van een hond met een stamboekinschrijving. Daarom moet je een goede fokker kiezen die kan bewijzen dat ze rashonden verkopen en dat ze geen genetische defecten hebben.

     Het maandelijks budget voor een hond van deze omvang is ongeveer € 30 / maand om aan hun behoeften te voldoen. Daarnaast zijn er mogelijke kosten voor een hondenkapper, die regelmatig voorkomen en soms hoog kunnen zijn.

     Verzorging

     Hoewel het oerhonden zijn, hebben ze regelmatig speciale verzorging nodig. Ze moeten minstens een keer per kwartaal uitgebreid verzorgd worden waarbij de vacht moet worden geëpileerd en de punten worden getrimd. 

     Ze moeten tevens minimaal een keer per week geborsteld worden om de schoonheid en beschermende eigenschappen van hun vacht te behouden. 

     Honden van dit ras die vaak het water in gaan, moeten daarna altijd goed gedroogd worden. 

     Hun ogen zijn gevoelig en moeten regelmatig worden schoongemaakt. 

     Haaruitval

     De haaruitval is matig, vooral wanneer ze regelmatige geborsteld worden. Ze hebben als voordeel dat ze geen vachtwisseling ondergaan. 

     Voeding Lakeland Terrier

     Het zijn makkelijke honden die met weinig tevreden zijn zo lang aan hun belangrijkste behoeften wordt voldaan en hun dieet wordt aangepast aan hun leeftijd, dagelijkse hoeveelheid lichaamsbeweging en gezondheidstoestand. 

     Je kunt hierbij denken aan traditioneel voedsel (rauw of gekookt) of droogvoer. 

     Wel moeten ze regelmatig naar de dierenarts om hun fysieke ontwikkelingen te controleren. 

     Een maaltijd per dag is voldoende, maar zorg dat de honden kalm zijn zowel voor als na de maaltijd om maagkantelingen te voorkomen.

     Gezondheid Lakeland Terrier

     Hoe oud wordt een Lakeland Terrier?

     Ze worden gemiddeld 13 jaar oud. 

     Sterk/ bestendig

     De Patterdale Terriërs zijn zeer robuust en echte oerhonden. Ze worden erg oud en verkeren in goede gezondheid. 

     Kan goed tegen warmte

     Wanneer ze aan het werk zijn moet je voorkomen dat ze teveel in de warmte lopen. Ze zijn zo vastbesloten en volhardend dat ze kunnen doorgaan totdat ze echt uitgeput zijn. 

     Kan goed tegen kou

     Hun vacht biedt ze erg goede bescherming tegen slecht weer, waardoor ze zelfs buiten kunnen leven. 

     Neiging om snel aan te komen

     Door hun dynamische karakter zijn ze niet echt vatbaar voor overgewicht. 

     Veelvoorkomende ziektes

     • Oogaandoeningen (glaucoom, cataract)
     • Huidproblemen (allergieën)
     • Ziekte van Perthes
     • Hyperthyreoïde
     Laat een reactie achter over dit ras
     Log in om een reactie te plaatsen