Flatcoated Retriever

Flatcoated Retriever
Volwassen Flatcoated Retriever © Shutterstock

De Flatcoated Retriever is een spontane en aanhankelijke hond die behoort tot de Retriever groep. Deze behendige hond beweegt krachtig en sierlijk. Hoewel deze Retriever nogsteeds door sommige jagers wordt gehouden voor het ophalen van geschoten wild, is de Flattie meer bekend als een geweldige gezinshond.

Algemene informatie Flatcoated Retriever

Hoe oud wordt een Flatcoated Retriever? :

3

15

8

10

Karakter :

Aanhankelijk Speels Intelligent Jager

Grootte Flatcoated Retriever :

Herkomst en geschiedenis

De oorsprong van de Flatcoated Retriever is onduidelijk, maar er wordt aangenomen dat deze is ontstaan ​​door kruisingen tussen Newfoundlands en Irish Setters. Waarschijnlijk zijn er ook collies gekruist. Hun voorouders heetten "Wavecoated Retriever", wat betekent "apporteer honden met golvende vacht". Hieruit kan worden geconcludeerd dat de eerste exemplaren, in tegenstelling tot de huidige exemplaren, geen gladde vacht hadden. In de afgelopen eeuw was de Flatcoated Retriever zeer wijdverspreid in Engeland. Later werden de Labrador en Golden Retriever populairder. Tegenwoordig groeit de belangstelling voor dit Engelse hondenras weer en het verspreidt zich steeds verder.

FCI groep

FCI groep

Groep 8 - Retrievers, Spaniëls en Waterhonden

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Flatcoated Retriever

  Grootte Flatcoated Retriever

  Teef : 56 tot 59 cm

  Reu : 59 tot 61 cm

  Gewicht Flatcoated Retriever

  Teef : 25 tot 32 kg

  Reu : 27 tot 36 kg

  Vachtkleur Flatcoated Retriever

  Vachttype

  Oogkleur Flatcoated Retriever

  Bruin

  Uiterlijke kenmerken Flatcoated Retriever

  De Flatcoated Retrievers lijken erg op hun voorouders, de Newfoundlander, maar ze ze veel kleiner en vooral kwetsbaarder. Het zijn levendige en actieve middelgrote honden met sterke botten. Ze zijn fijngebouwd, maar zonder te klein over te komen. Het hoofd is lang en goed gevormd, met een platte en gemiddeld brede schedel en een lichte stop. De ogen zijn middelgroot. De oren zijn klein, goed aangezet en hangend. Ze hangen dicht tegen de zijkanten van het hoofd. De poten zijn recht en gespierd. De staart wordt altijd vrolijk gedragen, maar mag niet boven de ruglijn uitsteken.

  Goed om te weten

  De Flatcoated Retrievers houden erg van zwemmen, dus het is aan te raden om ze zo vaak mogelijk mee te nemen voor wandelingen langs de oevers van een meer of rivier.

  Karakter Flatcoated Retriever

  • 100%

   Aanhankelijk

   Deze honden staan heel dicht bij hun verzorgers en worden graag aangehaald door ze.

  • 100%

   Speels

   De Flatcoated Retrievers zijn altijd blij en spelen graag met hun verzorger of kinderen. Ze genieten van zoeken en apporteren.

  • 66%

   Rustig

   Thuis kunnen ze heel rustig zijn, maar buiten laten ze hun levendige kant zien.

  • 100%

   Intelligent

   Deze honden maken zichzelf graag nuttig. Naast hun goede talenten om te jagen en te lokaliseren (het exacte punt van het wild identificeren), presteren ze in veel andere dingen ook goed. Denk hierbij aan blindegeleide- en hulphond, of als reddingshond bij bijvoorbeeld lawines.

  • 100%

   Jager

   Als echte jachthonden zijn ze gewend wild op te sporen en te apporteren. Ze doen dit uitstekend en zijn dan ook in trek bij jachtliefhebbers.

  • 33%

   Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

   Het zijn sociale honden die vriendelijk zijn voor iedereen, ook vreemden.

  • 33%

   Onafhankelijk

   Het zijn honden die erg gehecht zijn aan hun verzorgers en hun gezelschap nodig hebben.

   Gedrag Flatcoated Retriever

   • 33%

    Kan goed alleen zijn

    Ze zijn niet graag alleen, wat tevens hun enige, maar ook grootste karakterfout is.

   • 66%

    Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

    Hun onstuimige karakter moet van jongs af aan onder controle worden gebracht middels een strikte, maar zachtaardige opvoeding.

    Ze hebben een sterk temperament, en daarom moet je direct regels en grenzen stellen zodat ze goed kunnen integreren in hun sociale groep.

   • 66%

    Blaft graag

    De Flatcoated Retriever blaft nooit zonder reden.

   • 100%