Lagotto romagnolo

Andere namen: Italiaanse waterhond, Italiaanse truffelhond, Water Dog of Romagna, Lagotto

#19

Wamiz's top rassen

Lagotto romagnolo

De Lagotto Romagnolo is een uitzonderlijk hondenras door hun zachte en sympathieke karakter in combinatie met het vermogen om te werken. Ze zijn heel volgzaam en gemakkelijk te trainen. Ze helpen je graag waar ze kunnen, maar vinden het ook ongelofelijk leuk om te spelen met hun verzorgers en kinderen. De Lagotto Romagnolo is een uitzonderlijke hond vanwege zijn zachte en sympathieke karakter en zijn vermogen om te werken. Ze zijn erg volgzaam en gemakkelijk te trainen. Ze houden van werken, maar spelen ook graag met hun baasjes en kinderen. Ze zijn een van de beste truffelhonden dankzij hun opmerkelijke reukvermogen en hun leervermogen. Dankzij hun opmerkelijke reukvermogen en hun leervermogen is de Lagotto Romagnolo een van de beste truffelhonden.

Algemene informatie Lagotto romagnolo

Hoe oud wordt een Lagotto romagnolo? :

7

19

12

14

Karakter :

Aanhankelijk Speels Intelligent

Grootte Lagotto romagnolo :

Herkomst en geschiedenis

Zolang we ons kunnen herinneren, bestaat dit ras in de oude Italiaanse provincie Romagna. Het ras stierf echter bijna volledig uit toen een groep enthousiastelingen selectief begon te fokken met alleen de honden die vergelijkbaar waren met het oorspronkelijke type. In een paar jaar tijd, na veel werk en een aantal opofferingen, slaagden ze erin om dit ras perfect weer op te bouwen. Pas in 1992 werd de Lagotto Romagnolo officieel erkend.

FCI groep

FCI groep

Groep 8 - Retrievers, Spaniëls en Waterhonden

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Lagotto romagnolo

  Grootte Lagotto romagnolo

  Teef : 41 tot 46 cm

  Reu : 43 tot 48 cm

  Gewicht Lagotto romagnolo

  Teef : 11 tot 14 kg

  Reu : 13 tot 16 kg

  Vachtkleur Lagotto romagnolo

  Vachttype

  Oogkleur Lagotto romagnolo

  Bruin

  Uiterlijke kenmerken Lagotto romagnolo

  De Lagotto Romagnolo is een kleine tot middelgrote hond met een rustieke uitstraling, ze zijn sterk en goed geproportioneerd met een zachte, wollige vacht. Het zijn over het algemeen gespierde honden met een vierkante romp. De schedel is van voren gezien koepelvormig; in profiel is het gekromd, en vlak naar het achterhoofd toe. Hun snuit is enigszins wigvormig. Ze hebben grote, ronde ogen. Hun oren zijn aan de grote kant in vergelijking met de grootte van het hoofd; ze hangen in rust of worden iets opgetild als ze oplettend zijn. De staart is laag aangezet en iets taps naar de punt toe. In rust staat hij recht, maar als de hond enthousiast of alert is, gaat de staart omhoog.

  Goed om te weten

  Oorspronkelijk werden ze gebruikt als retriever in het water, maar hun echte roeping is om truffels te zoeken. Dit is het enige hondenras dat erkend wordt om dit te doen.

  Karakter Lagatto Romagnolo

  • 100%

   Aanhankelijk

   Ze zijn heel gehecht aan hun verzorgers, en hierdoor erg zachtaardig, lief en aanhankelijk. Dit maakt de Lagotto Romagnolo de ideale hond voor het hele gezin!

  • 100%

   Speels

   Met grenzeloze energie kan deze hond urenlang spelen met zowel kinderen als volwassenen. Ze geven de voorkeur aan spelletjes die zowel educatief als speels zijn, vooral als zowel hun reukvermogen als inteligentie wordt gestimuleerd. 

  • 66%

   Rustig

   Buiten lijken ze onuitputtelijk, maar binnen zijn ze heerlijk rustig. De Lagatto Romagnolo is een uitzonderlijk ras omdat ze zich heel goed aanpassen aan hun omgeving en de stemming van hun verzorgers. 

  • 100%

   Intelligent

   De Romagna-waterhond is bijzonder intelligent, vriendelijk en gemakkelijk te trainen. Ze begrijpen snel wat van ze verwacht wordt en showen maar al te graag wat ze geleerd hebben. Hun ongelooflijke reukvermogen maakt ze een geweldige partner voor de mens, ze zijn een uitstekende truffelhond.

  • 66%

   Jager

   Aanvankelijk werd de Lagotto gebruikt voor jachtspelen, maar zorgvuldig fokken heeft dit jachtinstinct verminderd en hun kwaliteiten om truffels op te sporen verbeterd. Hierdoor kunnen de Lagotto hun concentratie behouden bij het zoeken naar truffels en worden ze niet verleid door wild te passeren.

  • 66%

   Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

   Ondanks dat hij zo vriendelijk en liefdevol is, kan de Lagotto Romagnolo vijandig zijn als het om vreemden gaat. Ze laten zonder te twijfelen van zich horen als er een 'gast' nadert. Mogelijk als afschrikmiddel voor de kans dat de vreemdeling slechte bedoelingen heeft. 

   Als ze de vreemdeling eenmaal een beetje leren kennen, zijn ze erg gastvrij. Deze hond is in ieder geval nooit écht agressief; bovenal is de Lagotto Romagnolo erg gelijkmatig van karakter.

  • 66%

   Onafhankelijk

   Hoewel ze erg gehecht raken aan hun sociale groep, weten ze hoe ze afstand moeten houden en hebben ze geen constante aandacht van hun verzorgers nodig om tevreden te zijn. Houd er echter rekening mee dat ze het niet tolereren om uitgesloten te worden.

   Gedrag Lagotto romagnolo

   • 66%

    Kan goed alleen zijn

    De Lagotto Romagnolo kan prima alleen zijn als ze dit van jongs af aan geleerd hebben. De verzorgers kunnen ze hierin trainen. Daarnaast is het goed om ze genoeg te geven om te bezig te houden in jouw afwezigheid.

   • 100%

    Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

    Een van de grootste kwaliteiten van deze hond: ze zijn bijzonder volgzaam en werken graag voor hun baasje. Ze zijn erg leergierig, waardoor trainingssessies geen moeite of strijd zijn voor de Lagotto Romagnolo.

    Je moet hun training echter niet verwaarlozen in de veronderstelling dat ze al een goede hond zijn. De basistraining moet worden gestart zodra de Lagotto-pup thuiskomt.

   • 66%

    Blaft graag

    Dit gematigde hondje zal niet zomaar blaffen. Als ze dit doen is het om je te laten weten dat een onbekende in de buurt is.

   • 66%