Aanbieding

Perseus voor en na operatie

Niemand had gedacht dat Perseus op een dag weer zo vief zou rondlopen

© Γίνε τα πόδια του Περσέα / Facebook

Ongelooflijk: ontmoet Perseus, de bionische kat!

Door Maya van Tol Redacteur

Online sinds Bijgewerkt op

Na een tragisch ongeval hield deze zwerfkat maar één been over. Gelukkig zorgden chirurgen ervoor dat Perseus toch weer op eigen benen kan staan!

Vermoedelijk is de zwerfkat uit de centraal-Griekse stad Larissa aangereden door een auto. Hierbij raakte drie van zijn poten dermate gewond dat arme Perseus niet meer kon lopen. Vorig jaar bracht een dierenwelzijnsorganisatie hem naar de dierenkliniek van Sofie Zoi en Dimitris Gougoulis in Larissa, Griekenland - waar hij de best mogelijke zorg ontving!

 

'Het is magisch dat alles goed is gegaan'

In de kliniek heeft Perseus drie operaties gehad om zijn verwondingen te genezen, en nog vier operaties om de kunstpoten te plaatsen. Hierdoor leefde de pechvogel direct op! “Binnen de eerste 10, 15 seconden deed hij alsof hij ze altijd had gehad. Hij liep meteen zonder problemen." zei Zoi.

Zoi werkt samen met Bio3Dvet, een Grieks team van ingenieurs en dierenartsen die zijn implantaten ontwierpen, gemaakt van titanium, en plastic poten, gemaakt door middel van 3D-printtechnologie. “We hadden hier enkele bedenkingen bij met betrekking tot de technologie." zei Zoi. "Bijvoorbeeld of zijn lijfje de implantaten zouden accepteren of niet... En we waren ook bang voor Perseus' reactie. Zou hij het willen? Zou hij erin bijten? Zou het hem storen? Het is magisch dat alles goed is gegaan!"

Waar gaat dit zwervertje wonen?

Perseus verblijft nog steeds in de kliniek van Zoi en Gougoulis. Veel mensen hebben aangegeven deze kat met negen levens te willen adopteren, maar Zoi en Perseus zijn erg gehecht aan elkaar geraakt door het avontuur dat ze samen meegemaakt hebben. 

Zoi zei hierover: “Hij heeft zich aangepast aan de kliniek, hij heeft hier veel tijd doorgebracht. Daarnaast zijn er technische en praktische redenen om hem hier te houden. Hij heeft speciale zorg nodig en op gegeven moment moeten zijn poten worden vervangen. Daarnaast weet ik ook niet of ik wel wil dat Perseus weggaat. Hij brengt vreugde in de kliniek!"

Wil je op de hoogte blijven van Perseus en hoe het met hem gaat? Volg hem op zijn persoonlijke Facebook pagina. 

Bron: The Animal Reader

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen