Aanbieding

Rottweiler en man in park

Een speciale hond

© Natomcpierson - TikTok

Rottweiler benadert een vreemde in het park: de reactie van de hond maakt iedereen sprakeloos! (video)

Door Nelleke Pieters Country Manager

Online sinds

Je moet een hond nooit beoordelen op zijn ras. In dit TikTok-filmpje bewijst waarom. De Rottweiler in het filmpje is erg speciaal.

Het imago van Rottweilers is niet altijd even goed. Dit komt omdat ze sterk, zelfverzekerd, en erg loyaal aan hun favoriete mensen zijn en hierdoor soms fel uit de hoek kunnen komen. Dit kan intimiderend overkomen op mensen die nog nooit een Rottweilers zoals Nato hebben ontmoet.

Nato was aan het wandelen met zijn verzorger, Dan McPierson, toen hij een oudere man op een bankje zag zitten. De man zag er een somber uit en Nato besloot de eervolle taak op zich te nemen deze man op te vrolijken.

Een verdrietige vreemdeling

In een korte TikTok-video is te zien hoe Nato zijn hondenvader om toestemming 'vraagt' om hallo te zeggen. Als hij die krijgt, springt Nato naar de man toe en biedt zijn rug aan voor wat krabbels en knuffels. 

Er verschijnt een brede glimlach op het gezicht van de man. Hij is duidelijk blij dat de Rottweiler besloten had hem uit te kiezen voor zijn middagknuffel. Maar waarom heeft de hond, van alle mensen die in het park zaten, besloten een vriendschap te sluiten met deze man? 

Honden voelen meer aan dan we denken

Het antwoord bevestigt iets wat we al lang vermoedden. Honden kunnen aanvoelen wanneer mensen een beetje extra liefde nodig hebben. In dit geval had de man onlangs zijn eigen hond verloren. De arme hond overleed na een kort ziekbed.

Nato voelde duidelijk aan wat deze man nodig had en hij was meer dan blij om het te bieden. Voor Nato is het geluk van anderen net zo belangrijk als dat van hemzelf. 

Wie zei er dat Rottweilers niet lief waren?

Kijk hier naar de verassende beelden:

 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen