Aanbieding

Rottweiler voelt aan dat er wat mis is en benadert vreemdeling, verzorger is sprakeloos!

Rottweiler en man in park dog-wow © Natomcpierson - TikTok

Je moet een hond nooit beoordelen op het ras. In dit TikTok-filmpje bewijst een bijzondere Rottweiler waarom.

Door Nelleke Pieters

Online sinds , Bijgewerkt op

Het imago van Rottweilers is niet altijd even goed. Dit komt omdat ze sterk, zelfverzekerd, en erg loyaal aan hun favoriete mensen zijn en hierdoor soms fel uit de hoek kunnen komen. Dit kan intimiderend overkomen op mensen die nog nooit een Rottweilers zoals Nato hebben ontmoet.

Nato was onlangs aan het wandelen met zijn verzorger, Dan McPierson, toen hij een oudere man op een bankje zag zitten. De man zag er een somber uit en Nato besloot de eervolle taak op zich te nemen deze man op te vrolijken.

Een verdrietige vreemdeling

In een korte TikTok-video is te zien hoe Nato zijn hondenvader om toestemming 'vraagt' om hallo te zeggen. Als hij die krijgt, springt Nato naar de man toe en biedt zijn rug aan voor wat krabbels en kietels. 

Er verschijnt een brede glimlach op het gezicht van de man. Hij is duidelijk blij dat Nato besloten had hem uit te kiezen voor wat middagknuffels. Maar waarom heeft Nato, van alle mensen die in het park zaten, besloten een vriendschap te sluiten met deze man? 

Honden voelen meer aan dan we denken

Het antwoord bevestigt iets wat we al lang vermoedden. Honden kunnen aanvoelen wanneer mensen een beetje extra liefde nodig hebben. In dit geval had de man onlangs zijn eigen hond verloren. De arme pup overleed na een kort ziekbed.

Nato voelde duidelijk aan wat deze man nodig had en hij was meer dan blij om het te bieden. Voor Nato is het geluk van anderen net zo belangrijk als dat van hemzelf. 

Wie zei er dat Rottweilers niet lief waren?
 

@natomcpierson

They looked at each other so long and smiled so I asked...

♬ originalljud - Nato McPierson
Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen