Aanbieding

Hond met klitten in zijn vacht bij de dierenarts
© Facebook@Nebraska Humane Society

Dierenartsen krijgen een "monster" binnen: 5 uur later stralen hun ogen!

Door Kaami Kanje

Online sinds

Dit dier draagt 9 kilo vacht met zich mee, wat hem belemmert bij het lopen.

Ellie Mae is een wonder! Toen ze in het asiel aankwam, was het onmogelijk om onder de enorme hoeveelheid vacht een hond te herkennen.

"We waren verbijsterd over haar toestand toen ze bij ons kwam. Dat gold ook voor de mensen die haar na het overlijden van haar baasje in zijn appartement vonden. Ze moesten haar in een tas vervoeren omdat Ellie niet kon lopen."

Dit vertelt Wiese van de dierenbeschermingsorganisatie Nebraska Humane Society: 'In het begin was het moeilijk voor ons om te bepalen om welk dier het ging... en we wisten niet of het nog leefde. Totdat ze haar hoofd bewoog", voegt hij eraan toe.

Transformeer je huisdier in een kunstwerk!
Ja, ik wil het proberen!

Een riskante operatie

Het arme hondje wordt direct naar een kliniek gebracht, waar de dierenartsen haar bevrijden van de klitten. Dit is een zeer risicovolle onderneming, omdat de hoeveelheid medicatie niet goed kan worden vastgesteld. Normaal gesproken is de dosering gebaseerd op het gewicht van het dier, maar door de hoeveelheid vacht is het gewoonweg onmogelijk om het gewicht van de hond nauwkeurig te bepalen. De dierenartsassistent heeft dus geen andere keuze dan te schatten...

Drie mensen zijn nodig om Ellie te redden, en de hulpmiddelen waarmee ze de klitten verwijderen, doen denken aan chirurgische instrumenten. De operatie duurt iets langer dan een uur. In totaal bevrijden ze Ellie Mae van ongeveer 9 kilo vacht en knippen ze haar nagels met meerdere centimeters korter, waarna er eindelijk een kleine Shih Tzu tevoorschijn komt.

Gezond en vrolijk

Behalve een lichte artritis, spierafbraak door haar bewegingsproblemen en tandproblemen, is Ellie Mae in prima gezondheid: ze heeft een normaal gewicht en lijkt geen gedragsproblemen te hebben ontwikkeld. Al twee weken na haar aankomst in het asiel is de hond nauwelijks meer te herkennen, zoals je op de foto kunt zien.

Laten we hopen dat ze snel een nieuw thuis vindt waar ze alle liefde krijgt die ze verdient... en waar voor haar vacht gezorgd wordt!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen