Aanbieding

Yorkshire Terrier puppy Yorkshire Terrier puppy

Vrouw koopt Yorkshire Terrier puppy van fokker en ontdekt dat ze een grote fout heeft gemaakt

Door Kaami Kanje

Online sinds

Een vrouw besloot een Yorkshire Terrier-puppy bij een fokker aan te schaffen, wat leidde tot een hartverscheurende realisatie.

Ze had haar hele leven Yorkshire Terriers gehad en geloofde dat ze het ras goed begreep. Ze was dan ook erg enthousiast om er weer eentje te hebben.

Op zoek naar een nieuwe viervoetige metgezel na het verdrietige verlies van haar vorige huisdier, maakte de vrouw duidelijk aan de fokker dat ze een rustige "bankhond" wilde om haar gezelschap te houden. Logisch, aangezien ze een oudere dame was, wilde ze geen huisdier waar ze achteraan moest rennen.

Transformeer je huisdier in een kunstwerk!
Ja, ik wil het proberen!

Gezocht: bankhond

Echter, de pup, genaamd Roxanne, bleek allesbehalve een ontspannen metgezel te zijn. Hyperactief en vol energie, vereiste Roxanne veel meer aandacht en beweging dan de vrouw kon bieden.

De vrouw ontdekte al snel dat ze overweldigd raakte door de onophoudelijke behoefte aan activiteit van de pup, wat in schril contrast stond met haar oorspronkelijke verwachtingen.

Voor meer informatie over dit verhaal kun je de oorspronkelijke bronnen bekijken.

Hartverscheurende beslissing

De vrouw realiseerde zich dat ze niet aan de behoeften van Roxanne kon voldoen en probeerde advies te krijgen van haar dierenarts over wat ze kon doen. Helaas was er geen snelle oplossing; Roxanne's temperament paste gewoon niet bij de levensstijl die haar eigenaar voor ogen had.

Met een zwaar hart nam de vrouw de moeilijke beslissing om Roxanne aan te vertrouwen aan haar plaatselijke dierenasiel, in de hoop dat de puppy een geschikter huis zou vinden.

Hoewel het een wanhopig trieste situatie is voor de betrokken dame, is het een goede herinnering dat als je een nieuw huisdier wilt, je eerst grondig onderzoek moet doen om ervoor te zorgen dat je aan de behoeften van de hond kunt voldoen. Het is ook cruciaal dat je de fokker grondig onderzoekt, want helaas zijn er ongepaste fokkers die meer geïnteresseerd zijn in het maken van winst dan in het zorgen dat een hond naar het juiste huis gaat.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen