Aanbieding

Acht kittens worden gered op een camping: plotseling wordt de een na de ander doodziek

Acht kittens worden gered op een camping: plotseling wordt de een na de ander doodziek

Door Kaami Kanje

Online sinds

Wat een vrolijke start had moeten zijn, kreeg echter een dramatische wending toen enkele kittens na een paar dagen kwakkelen positief bleken te zijn op kattenziekte, ook wel Parvo genoemd.

Vier maanden geleden kwam er een wel heel bijzonder nestje binnen bij Stichting Zwerfkatten: acht schattige zwart-witte en wit-zwarte kittens uit Ledeacker. De kittens bleken echter de kattenziekte Parvo te hebben. 

Deze ziekte is extreem besmettelijk en vaak dodelijk voor niet-gevaccineerde katten. Helaas hebben drie kittens van de acht kittens het niet gered omdat ze te ziek waren om nog te kunnen herstellen. Maar de strijd was nog niet voorbij.

Met de overige vijf kittens besloot de Stichting de uitdaging aan te gaan. Ze kregen intensieve zorg, bestaande uit talloze medicijnen, pillen en injecties, om hen te helpen overleven. Tegen alle verwachtingen in hebben deze vijf kleintjes de strijd gewonnen. Ze zijn nu volledig hersteld en sterker dan ooit. En het beste nieuws? Ze zijn nu voor altijd immuun tegen deze gevreesde ziekte. Nu ze eindelijk gezond zijn verklaard is het tijd voor ze om een familie te vinden voor het leven.

Parvo-vrij en klaar voor een nieuw leven

Hoewel het woord 'Parvo' vaak afschrikt, is er geen reden tot paniek. Deze kittens zijn meerdere keren getest en scheiden het virus niet meer uit. Ze vormen dus geen risico meer voor andere katten. Sterker nog, ze zijn nu immuun voor het leven en zullen de ziekte nooit meer krijgen. Mocht je al katten hebben, dan is het wel verstandig om ervoor te zorgen dat je eigen katten gevaccineerd zijn, gewoon voor de zekerheid.

De perfecte gezinsvrienden

Deze vijf kittens zijn uitgegroeid tot de liefste, sociaalste en meest zorgeloze diertjes die je je maar kunt voorstellen. Ze zijn volledig geïntegreerd en hebben de kattentaal perfect onder de knie. Ze zijn dol op spelen, rennen achter propjes papier aan, en jagen op alles wat maar beweegt. Hun energie en levenslust zijn aanstekelijk; als je naar ze kijkt, voel je je meteen weer opgeladen en vrolijk.

Ondanks hun turbulente start, vertrouwen ze mensen volledig en komen ze graag bij je liggen om samen een dutje te doen. Ze zijn altijd in de buurt, maar nooit opdringerig. Door hun intensieve behandeling hebben ze een bijzondere band met mensen ontwikkeld, en ze zullen hun nieuwe baasjes ongetwijfeld met veel liefde omarmen.

Waarom willen mensen toch geen zwart witte katten?

Je vraagt je misschien af waarom deze geweldige kittens nog geen thuis hebben gevonden. Het antwoord ligt helaas in hun kleur. Zwart-witte en wit-zwarte kittens blijven vaak het langst in de opvang, ondanks hun fantastische karakter. Dit jaar is daarop geen uitzondering. Maar laat je niet misleiden door hun 'gewone' kleuren; deze kittens zijn allesbehalve gewoon!

Lieselot, Layla, Lieke en Lobke wachten nog op een warm huis waar ze hun liefde en speelsheid kunnen delen. Hun zusje Luna heeft inmiddels al haar plekje gevonden en geniet van haar nieuwe leven. Nu is het tijd voor dit viertal om ook hun geluk te vinden.

Geef jij de kittens een kans op een kans in het leven?

Ben jij op zoek naar een nieuw gezinslid met een geweldige persoonlijkheid? Overweeg dan eens om deze bijzondere kittens een kans te geven. Ze zijn klaar om je leven te verrijken met hun liefde en speelsheid. Misschien ontdek je wel dat je precies deze ‘gewone’ kittens zoekt om je huis compleet te maken. Je kunt via de link hierboven direct contact opnemen met Stichting Zwerfkatten om een ontmoeting te plannen!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen