Aanbieding

Koffers worden uit het vliegtuig gelost
© Symbolbild / Shutterstock

Vliegveld medewerker vindt bench tussen koffers: de paniek breekt uit!

Door Kaami Kanje

Online sinds

Tragische vondst na een vlucht in Zuid-Amerika: Tussen de koffers in het vrachtruim staat een bench. De bewoner ervan heeft de reis niet overleefd.

Het zou slechts een korte vlucht van Puerto Asís naar Cali in Colombia zijn. Op het eerste gezicht een onschuldige kwestie, maar voor de Colombiaanse Maria Fernanda Echeverry verandert het plotseling in een complete nachtmerrie.

Hoewel haar verteld werd tijdens het boeken van een ticket dat haar puppy in de cabine mee zou mogen vliegen, komt de teleurstelling bij het vertrek. Aan de balie van de luchtvaartmaatschappij "EasyFly" wordt haar meegedeeld dat dit niet mogelijk is. De jonge American Bulldog mag alleen in het vrachtruim mee. Maria stemt toe, maar dit blijkt een fatale beslissing te zijn. Bij de landing is haar lieveling dood. Bevroren.

Hond sterft tijdens vlucht

Op Instagram vertelt Maria over een verschrikkelijk incident. Bij het vertrek had ze er nog voor gezorgd dat de box met haar hond Homero op een veilige plek werd gezet. Maar bij de landing kan de hondenbezitster haar ogen niet geloven: toen men haar de box zonder enige uitleg overhandigde, lag Homero er levenloos in. De jonge hond was tijdens de vlucht overleden.

Maria vermoedt nu dat hij tussen al het andere bagage niet genoeg lucht heeft gekregen. Vanwege de lage temperatuur in het vrachtruim zou de American Bulldog zuurstoftekort hebben gehad. Een expert had haar bovendien bevestigd dat een hond van dit ras niet in het vrachtruim vervoerd had mogen worden.

Belangrijke documenten ontbraken

De luchtvaartmaatschappij wijst de verantwoordelijkheid voor de dood van de hand. Maria kon bij het inchecken niet de vereiste documenten voor vervoer in de cabine voorleggen, zoals een medische verklaring en het vaccinatiebewijs. Daarom kon men haar alleen aanbieden de pup in het vrachtruim te vervoeren. Als hondenbezitter had zij moeten inschatten of dit mogelijk was of niet.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen